Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιστορική ημέρα για τον Ολυμπιακό

Ιστορική ημέρα για τον Ολυμπιακό
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 - 15:15

Υπάρχουν ημέρες που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη του κόσμου. Μια τέτοια είναι και η σημερινή. Σαν σήμερα το 2003 ολοκληρώθηκε το γκρέμισμα του σταδίου Καραϊσκάκη. Της έδρας του Ολυμπιακού με την παλαιά του μορφή. Ένα γήπεδο που ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα έγραψε ιστορία. Πριν από 16 χρόνια γκρεμίστηκε και η Θύρα 7, το τελευταίο κομμάτι του σταδίου.

Αμέσως ξεκίνησαν τα έργα και μερικούς μήνες αργότερα, στον ίδιο χώρο, ήταν έτοιμο το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Η νέα έδρα του Ολυμπιακού. Ένα γήπεδο υπερσύγχρονο όπου οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να γράψουν ιστορία, να κατακτούν τίτλους, να φτάνουν στην υψηλότερη βαθμολογία τους στην κατάταξη της UEFA τα τελευταία χρόνια.

Στις 30 Μαΐου 2003 ολοκληρώνεται το γκρέμισμα του σταδίου Καραϊσκάκη. Ένα γήπεδο στο οποίο ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος. Ένα γήπεδο στο οποίο, οι ομάδες και ο κόσμος του Ολυμπιακού έζησαν ξεχωριστές στιγμές. Ένα γήπεδο, το «Κάστρο» της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Το 20ό πρωτάθλημα το 1975!

Το 20ό πρωτάθλημα το 1975!

Σαν σήμερα το 1975, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Λάρισα στον Πειραιά και «σφράγισε» μία ακόμα κούπα…

Τους… τελείωσε (ξανά) ο Σπανούλης! (vid)

Τους… τελείωσε (ξανά) ο Σπανούλης! (vid)

Σαν σήμερα το 2016, ο Βασίλης Σπανούλης άφησε 20.000... αγάλματα στο ΟΑΚΑ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ευστοχώντας στο τρίποντο και χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Μία ακόμη κούπα!

Μία ακόμη κούπα!

Σαν σήμερα το 1980, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-3 της Καστοριάς και κατέκτησε το ελληνικό Super Cup…