Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θρυλικό Ντέταρι!

Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θρυλικό Ντέταρι!
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019 - 17:22

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός σαν σήμερα 8 Ιουλίου του 1988.

Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του θρυλικού Λάγιος Ντέταρι, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμό στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο μεγάλος Ούγγρος που είχε έρθει στο Θρύλο και ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου για το 1988 και δεύτερη ακριβότερη, μέχρι τότε, πίσω από εκείνη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει αυτό το μεταγραφικό «μπαμ» αποκτώντας τον Λάγιος από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, με τους Γερμανούς να το ανακοινώνουν από την πλευρά τους λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Ιουλίου.

Με το ποσό της μεταγραφής να φτάνει στα 8 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα, κάτι που σε τωρινά χρήματα ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, αποπληθωρίζοντας μέσω της ιστοσελίδας «ergatika.gr/programmata/inflation». Με τον Ντέταρι να παίρνει 100 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο που σε σημερινά χρήματα φτάνει στα 1,6 εκατ. ευρώ! Για να αντιληφθεί κανείς πόσο πολύ μεγάλη -οικονομικά- ήταν αυτή η μεταγραφή, το 1987 η Μίλαν είχαν δαπανήσει 7 εκατ. γερμανικά μάρκα για να αποκτήσει τον Ρουντ Γκούλιτ από την Αϊντχόφεν!

Με τον Ολυμπιακό εκείνο το καλοκαίρι να «κερδίζει» στο μεταγραφικό «παζάρι» τη Γιουβέντους που δεν μπόρεσε να δώσει τόσα χρήματα. Όσον αφορά στη μεταγραφή του Μαραντόνα από την Μπαρτσελόνα στη Νάπολι, το 1984, είχε κοστίσει 12 εκατ. ευρώ που κατέληξαν στα ταμεία του συλλόγου της Βαρκελώνης.

Διαβάστε επίσης

Μόνο με στρίψιμο δεκάρας...

Μόνο με στρίψιμο δεκάρας...

Σαν σήμερα το 1969 κρίθηκε ο πιο άδικος τίτλος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τον Ολυμπιακό να χάνει από στρίψιμο νομίσματος το τρόπαιο από τον ΠΑΟ.