Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ημέρες «ερυθρόλευκης» φιέστας! (videos)

Ημέρες «ερυθρόλευκης» φιέστας! (videos)
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 - 08:37

Όχι ένα, αλλά δύο πρωταθλήματα έχει γιορτάσει, σαν σήμερα, η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δύο φιέστες έχουν γίνει στις 17/4. Η πρώτη ήταν πριν από εννιά χρόνια, το 2011. Το πρώτο πρωτάθλημα της εποχής του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Θρύλο και 38ο στην ιστορία. Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο. Σε μια βραδιά με ωραία μπάλα στον Ναό και ασταμάτητο γλέντι μετά...

Προηγήθηκε μια «εξάρα» στο ματς με τα Λάρισα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασταμάτητοι και προσέφεραν μια «πλούσια» ποδοσφαιρική παράσταση στους ΓΑΥΡΟΥΣ, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το «Γ. Καραϊσκάκης». Μια ημέρα χαράς και συγκίνησης, καθώς ήταν η ημέρα που ο Αντώνης Νικοπολίδης ανακοίνωσε το... αντίο του από την ενεργό δράση. Με ένα ακόμα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό!

Στο ματς, ο Ραφίκ Τζιμπούρ (8'), ο Νταβίντ Φουστέρ (14', 17'), ο Όλοφ Μέλμπεργκ (60'), ο Μάρκο Πάντελιτς (64') και ο Γιάννης Φετφατζίδης (75') σκόραραν και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη με 6-0. Ιδανικό φινάλε για το πρώτο πρωτάθλημα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία του Θρύλου!

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια (2016) για να έρθει ξανά μια ίδια ημέρα. Δηλαδή να κάνει μια ακόμα φιέστα ο Θρύλος! Ένα ακόμα πρωτάθλημα, το 43ο, στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το έκτο σερί για τους «ερυθρόλευκους» σε μια γιορτή ξεχωριστή!

Όσον αφορά στο ματς που είχε προηγηθεί, ο Ολυμπιακός νίκησε 5-0 την Καλλονή με τα γκολ των Κώστα Φορτούνη (21'), Νταβίντ Φουστέρ (35'), Παϊτίμ Κασάμι (61'), Ομάρ Ελαμπντελαουί (77') και Μπράουν Ιντέγε (84'), δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη βραδιά...

Διαβάστε επίσης

Στα... τέσσερα την ΑΕΚ!

Στα... τέσσερα την ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα το 1974, επικρατούσε με το εμφατικό 4-0 των «κιτρινόμαυρων», παίζοντας μπαλάρα...