Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φιλικό για ιερό σκοπό! (vid)

Φιλικό για ιερό σκοπό! (vid)
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:30

Ένα ιδιαίτερο ματς ήταν αυτό που έδωσε ο Ολυμπιακός με τα αδέρφια μας από το Βελιγράδι, σαν σήμερα, το 2007. Στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν από 11 χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» της Ελλάδας και της Σερβίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν ιερό σκοπό. Αναμετρήθηκαν στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για να ενισχυθούν οι πυρόπληκτοι από τις φονικές πυρκαγιές στην Ζαχάρω της Ηλείας!

Όπως είχε γνωστό πριν τη σέντρα του φιλανθρωπικού αυτού ματς -και ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα- το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια ήταν 302.000€. Μια σημαντική κίνηση ανθρωπιάς από τον κόσμο του Ολυμπιακού που αποτελούσε μεγάλη ανακούφιση για εκατοντάδες συνανθρώπους μας που είχαν πληγεί από την λαίλαπα των πυρκαγιών στη συγκεκριμένη περιοχή της Πελοποννήσου.

Πριν το ματς αυτό είχε τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές, ενώ στη Θύρα 7 οι ΓΑΥΡΟΙ είχαν σηκώσει πανό που έγραφε: «Τα όμορφα χωριά... καίγονται είτε από πολέμους είτε από εμπρησμούς. Ως πότε και γιατί;».

Το ματς στέφθηκε από επιτυχία και για την ιστορία ο Θρύλος επικράτησε με 2-1, ανατρέποντας το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με γκολ του Μίλιγιατς (21'), για να κάνει το come back ο Ολυμπιακός με τα γκολ του Νούνιες (48') -με απευθείας εκτέλεση φάουλ- και του Λούα Λούα (81').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Πάντος, Σέζαρ, Λαμπρόπουλος, Ντομί, Γκαλέτι (45' Βασιλογιάννης), Στολτίδης (84' Κατσικογιάννης), Μενδρινός (62' Τζόρτζεβιτς), Αρτσούμπι, Νούνιες (70' Λούα Λούα), Κοβάτσεβιτς.

Διαβάστε επίσης

Εύκολη τριάρα στον ΟΦΗ! (video)

Εύκολη τριάρα στον ΟΦΗ! (video)

Ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα το 2014, επικράτησε εύκολα με 3-0 των Κρητικών, για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος...

Πεντάρα με μπαλάρα!

Πεντάρα με μπαλάρα!

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 2005 επικράτησε με το εμφατικό 5-0 του Πανιωνίου για το ελληνικό πρωτάθλημα