Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες!

Τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες!
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:20

Τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες έχει πετύχει, σαν σήμερα, ο Ολυμπιακός! Πιο συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» στις 14/9 του 1972 επικράτησαν με 2-1 της Κάλιαρι για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Τα γκολ του Θρύλου τα είχαν σημειώσει ο Γιούτσος στο 2’ και ο Τριαντάφυλλος στο 51’, ενώ οι Ιταλοί είχαν μειώσει στο 66’ με τον Ντομεγκίνι για το τελικό 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λάκης Πετρόπουλος): Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Γκλέζος, Αγγελής, Συνετόπουλος, Σιώκος, Παπαδημτρίους, Γιούτσος, Αργυρούδης (76' Λοσάντα), Δεληκάρης, Τριαντάφυλλος (79' Βιέρα).

Πέντε χρόνια αργότερα, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, χάρη σε γκολ των Καραβιτη στο 33’, Λοσάντα στο 60’ και Γαλάκου στο 63’, ανατρέποντας το σκορ, αφού βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ του Τσειζάν!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τόζα Βεσελίνοβιτς): Κελεσίδης, Ανδρούτσος (33' Προκοβάς), Κυράστας, Κατσαβάκης, Σιώκος, Σόρενσεν, Περσίας, Γαλάκος, Καραβίτης, Δεληκάρης (50' Λοσάντα), Κρητικόπουλος.

Τέλος, σαν σήμερα το 1978, ο Ολυμπιακός νίκησε και την Λέφσκι Σόφιας για το Κύπελλο UEFA με 2-1, με τέρματα των Κρητικόπουλου στο 51’ και Καλτσά στο 75, πάλι ανατρέποντας το γκολ που δέχτηκε στο 44’ από τον Μπαρζόφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τόζα Βεσελίνοβιτς): Κελεσίδης, Κυράστας, Κανέλλος (55' Περσίας), Συνετόπουλος, Στ. Παπαδόπουλος, Καραβίτης, Περόνε, Κατσαβάκης (46' Λεμονής), Καλτσάς, Αντωνιάδης, Κρητικόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Έπαιξαν για ιερό σκοπό

Έπαιξαν για ιερό σκοπό

Σαν σήμερα, το 2007, Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έδωσαν φιλικό και τα έσοδα πήγαν στους πυρόπληκτους στην Ηλεία...