Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Σαν σήμερα: 23 χρόνια χωρίς τον Μιλτιάδη Μαρινάκη

Σαν σήμερα: 23 χρόνια χωρίς τον Μιλτιάδη Μαρινάκη
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 - 10:33

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος Ολυμπιακός, ο αείμνηστος πατέρας του ηγέτη και Προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ένας άνθρωπος ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, υπηρετώντας την και μεταλαμπαδεύοντας τη νοοτροπία του Ολυμπιακού και στον υιό του, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος όχι απλώς συνεχίζει το έργο του πατέρα του, στις επιχειρήσεις και στον Ολυμπιακό, αλλά το γιγαντώνει και διαρκώς το εξελίσσει.

Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν υιός του επιχειρηματία Απόστολου Μαρινάκη. Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης φοίτησε στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού και εργάστηκε στο μηχανουργείο του αδελφού του, Θεμιστοκλή Μαρινάκη. Από τις αρχές του 1960 εγκαταστάθηκε στον Πειραιά και ασχολήθηκε ενεργά με τον τομέα των επισκευών πλοίων. Το 1970 ίδρυσε την εταιρεία Vanimar, αποκτώντας παράλληλα το πρώτο του πλοίο. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της ναυτιλίας, όπως φυσικά κάνει τώρα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, συνεχίζοντας στα βήματα του αείμνηστου πατέρα του.

Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης είχε μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό. Διετέλεσε έφορος του Θρύλου, ενώ το 1979 μαζί με άλλους δέκα εφοπλιστές ανέλαβε τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διατελώντας γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Έκανε δώρο στην ομάδα τον Νίκο Βαβμβακούλα, καθιέρωσε τον Νίκο Σαργκάνη και μαζί με τον Λουκά Χατζηιωάννου δεν πούλησαν το μερίδιό τους, στον Γιώργο Κοσκωτά.
Σαν σήμερα, πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας φτωχότερη τόσο τη ναυτιλία, όσο και την οικογένεια του Ολυμπιακού… Η αγάπη για τον Ολυμπιακό, την οποία μεταλαμπάδευσε στον υιό του, συνεχίζει και σήμερα να οδηγεί την ομάδα σε μονοπάτια δόξας, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο «τιμόνι».

Διαβάστε επίσης

Νταμπλ με Φουστέρ! (video)

Νταμπλ με Φουστέρ! (video)

Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός το 2012 κατέκτησε το νταμπλ, νικώντας στον τελικό Κυπέλλου τον Ατρόμητο, με γκολ του Φουστέρ...