Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κούπα στο κέρμα!

Κούπα στο κέρμα!
Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022 - 08:32

Ο πιο άδικος τίτλος στην ιστορία του ποδοσφαίρου κατακτήθηκε σαν σήμερα το 1969. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στον ΠΑΟ, με τους «πράσινους» να... παίρνουν το τρόπαιο έπειτα από στρίψιμο νομίσματος.

Πρόκειται, για μία από τις πιο άσχημες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς ποτέ άλλοτε δεν κρίθηκε τίτλος με αυτό τον τρόπο. Μόνο έτσι θα μπορούσε να χάσει τον τίτλο ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει κατακτήσει αμέτρητες κούπες στην ιστορία του.

Μάλιστα, ο Σιδέρης, ο οποίος ως αρχηγός της τότε ομάδας του Ολυμπιακού ήταν παρών στη διαδικασία, είπε κάποια χρόνια αργότερα πως δεν είδε το αποτέλεσμα της κλήρωσης!

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με τον Σιδέρη στο 49’, ωστόσο, ο ΠΑΟ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Δομάζο στο 55’ της αναμέτρησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια είχαν τον έλεγχο προσπάθησαν για ακόμη ένα γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, όμως δεν τα κατάφεραν.

Ο Παναθηναϊκός, μόνο έτσι μπορούσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό και μάλιστα το μετράνε και στις κατακτήσεις τους.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης