Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρίαμβος στον αγωνιστικό χώρο, τραγωδία στην εξέδρα! Μαύρη μέρα! (video)

Θρίαμβος στον αγωνιστικό χώρο, τραγωδία στην εξέδρα! Μαύρη μέρα! (video)
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024 - 09:30

Η 8η Φεβρουαρίου 1981 ήταν μια ημέρα που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των οπαδών του Ολυμπιακού. Είναι η ημέρα της τραγωδίας της Θύρας 7, όπου 21 αδέρφια μας έχασαν άδικα τη ζωή τους. Όλα αυτά συνέβησαν μετά το ματς του Θρύλου με την ΑΕΚ. Ένας θρίαμβος είχε προηγηθεί της τραγωδίας.

Στο ματς που είχε προηγηθεί οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συντρίψει την ΑΕΚ με 6-0. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, διαλύοντας την ΑΕΚ με τα έξι γκολ που σημείωσε, σκορπίζοντας μεγάλη χαρά στον κόσμο του. Πριν ακολουθήσει η ανείπωτη τραγωδία.

41 χρόνια πέρασαν...

Το φιλμ της αναμέτρησης:

30' 1-0 Σέντρα του Περσία από τα αριστερά, ο Γαλάκος κατέβασε την μπάλα και «εκτέλεσε» τον Οικονομόπουλο.

51' Ο Μανωλάς ανέτρεψε από πίσω τον Γαλάκο και αποβλήθηκε καθώς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κουτούλα.

53' 2-0 Ο Περσίας γύρισε την μπάλα από τα δεξιά στο κέντρο της περιοχής, για τον Γαλάκο που τελείωσε ιδανικά τη φάση.

68' 3-0 Ο Κουσουλάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καραβίτη και πλάσαρε τον Οικονομόπουλο.

75' 4-0 Κάθετη πάσα του Νικολούδη για τον Ορφανό που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, πέρασε και τον Οικονομόπουλο και πλάσαρε σε κενή εστία.

80' 5-0 Ο Βαμβακούλας πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Σαργκάνη, ξεκίνησε την επέλαση, πέρασε και τον Βλάχο, έφτασε στην περιοχή της ΑΕΚ και πλάσαρε τον Οικονομόπουλο.

84' 6-0 Ο Νικολούδης πάσαρε για τον Ορφανό, ο Οικονομόπουλος απέκρουσε προσωρινά και ο επερχόμενος Γαλάκος σκόραρε ξανά.

Ο διαιτητής Κουτούλας απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μανωλά (51'), ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Περσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάζιμιερζ Γκόρσκι): Σαργκάνης, Στ. Παπαδόπουλος, Κυράστας, Νοβοσέλατς, Βαμβακούλας, Κουσουλάκης, Περσίας, Νικολούδης, Ορφανός, Αναστόπουλος, Γαλάκος.

ΑΕΚ (Μίλτος Παπαποστόλου): Οικονομόπουλος, Παραπραστανίτης, Μανωλάς, Θώδης (46' Νικολάου), Αρδίζογλου, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καραβίτης, Κώττης, Μπάγεβιτς, Μαύρος.

Διαβάστε επίσης