Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λάγιος ο Θεός!

Λάγιος ο Θεός!
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 - 15:34

Στις 13 Ιουλίου του 1988, περισσότεροι από 50.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, αποθέωσαν το μεγάλο απόκτημα του Θρύλου, εκείνης της εποχής, που δεν είναι άλλος από τον Λάγιος Ντέταρι.

Αποτέλεσε μία μεταγραφική «βόμβα», που τάραξε τα… λιμνάζοντα νερά της Ευρώπης, καθώς ο Θρύλος είχε φέρει στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θεωρούνταν από τους κορυφαίους στην «Γηραιά ήπειρο».

Ο Κοσκωτάς για τα… μάτια του Μαγυάρου άσου, είχε ξοδέψει το αστρονομικό ποσό για την εποχή, του 1.100.000.000 δρχ. το οποίο και δέχτηκε με συνοπτικές διαδικασίες η Κυπελλούχος Γερμανίας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της συγκεκριμένη μεταγραφής, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι ο Ντέταρι ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Δυτική Γερμανία, ενώ είχε αναδειχτεί και κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα.

Ο λαός του Θρύλου στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης, όπως ήταν αναμενόμενο ξετρελάθηκε και δικαιολογημένα, 50.000 οπαδοί βρέθηκαν σαν σήμερα το 1988 στο δημαρχείο Πειραιά για να αποθεώσουν τον περίφημο… Λάγιος ο Θεός, Λάγιος ισχυρός, Λάγιος ο αθάνατος, ελέησον ημάς!

Απολαύστε την δίχως προηγούμενο υποδοχή, αλλά και γκολ του:


Διαβάστε επίσης

Κύπελλο με «Φόντακα»

Κύπελλο με «Φόντακα»

Το 1965 ο Ολυμπιακός νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τον Παναθηναϊκό με σκορ 1-0. Δείτε το βίντεο..

Πρόκριση με Πολυχρονίου

Πρόκριση με Πολυχρονίου

Το 1958 ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 της ΑΕΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας…

Η ντροπή του Κυπέλλου

Η ντροπή του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός το 1969 πήρε το Κύπελλο Ελλάδας, χάρις στο στρίψιμο της δεκάρας. Δείτε το βίντεο…