Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 - 12:50

Σεζόν 2001-02 και ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στον... τελικό του πρωταθλήματος την ομάδα της ΑΕΚ. Ήταν η 25η αγωνιστική και ο Θρύλος ήθελε μόνο τη νίκη για να πιάσει την αντίπαλό του στην πρώτη θέση. 55 βαθμούς είχε η ΑΕΚ, 52 ο Θρύλος...

Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ στις 20 Απριλίου 2002 και οι Πειραιώτες έπρεπε να κερδίσουν. Στην ισοβαθμία υπερίσχυαν, καθώς είχαν κερδίσει στο πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-3 και αφού τα κατάφερναν, θα έπρεπε να κερδίσουν τον Άρη την τελεταία αγωνιστική για να αναδειχτούν πρωταθλητές.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Βασσάρας καταλόγισε πέναλτι σε καθαρό κόψιμο του Γιαννακόπουλου στον Τσιάρτα. Ο Τσιάρτας έκανε το 0-1 με πέναλτι στο 22', αλλά στο 41' μπήκε η γκολάρα του... αιώνα.

Ο Αλεξανδρής με ένα καταπληκτικό ψαλιδάκι ισοφάρισε σε 1-1, έβαλε στο Ολυμπιακό στάδιο «φωτιά» και ξεκίνησε την αντεπίθεση. Στο 52' ο Πατσατζόγλου έκανε με κεφαλιά το 2-1 και έξι λεπτά αργότερα από κοντά, ο Αλεξανδρής το 3-1 μετά από λάθη των αντιπάλων.

Η ΑΕΚ μείωσε με νέο πέναλτι του Τσιάρτα στο 72, αλλά ο Ολυμπιακός σφράγισε τη νίκη και τον τίτλο με τον Τζόρτζεβιτς στο 90'. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η ΑΕΚ, ήταν να μειώσει με τον Λάκη σε 4-3 λίγο αργότερα και αφού η μπάλα άλλακε πορεία στον Ανατολάκη.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη μάχη και λίγο μετά τον πόλεμο, δηλαδή τον τίτλο, μετά το 1-5 επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

Βήμα τίτλου

Βήμα τίτλου

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 0-1 την Καλαμάτα το 2000 και έκανε σημαντικό βήμα τίτλου...