Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πεντάρα πριν τη στέψη

Πεντάρα πριν τη στέψη
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 - 23:40

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει φόρα και δεν σταματούσε. Τα πέτρινα χρόνια τελείωναν. Απέμενε μόλις μία εβδομάδα πριν τη φιέστα που θα γινόταν στον Ναό με αντίπαλο την Καβάλα και η Ξάνθη ντύθηκε στα γιορτινά προκειμένου να υποδεχτεί τον αυτοκράτορα της Ελλάδας που επέστρεφε στον θρόνο του.

Το πρωτάθλημα σαν σήμερα, 18 Μαΐου 1997, βρισκόταν στην 33η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός θα αποδείκνυε τον λόγο που κέρδισε όλες τις ομάδες στο διάβα του, κατακτώντας επάξια έναν τίτλο που έπρεπε να πάρει.

Βρέθηκε να χάνει με 3-2 από την Ξάνθη στο 78', αλλά επειδή εκείνη η ομάδα δεν χαλάρωνε ποτέ, μέσα σε πέντε λεπτά, ανέτρεψε το σκορ, επικράτησε με 3-5 και έδωσε ραντεβού στον Ναό για τη φιέστα με την Καβάλα, όπου και θα έπεφταν οι τίτλοι τέλους των πέτρινων χρόνων, μια για πάντα.

Στο 3-5 επί της Ξάνθης, ο Αλεξανδρής ήταν... αφηνιασμένος. Πέτυχε τέσσερα γκολ (11', 40', 82', 89') και μαζί με τον Γιαννακόπουλο (84') σημείωσαν τα τέρματα του αυτοκράτορα. Για την Ξάνθη είχαν σκοράρει οι Καραγεωργίου (22', 50') και Τεγγελίδης (78').

Διαβάστε επίσης

Κούπα με ΟΦΗ

Κούπα με ΟΦΗ

Ο Θρύλος κέρδισε 4-2 τον ΟΦΗ το 1990 στον τελικό και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.

Άξιος νταμπλούχος!

Άξιος νταμπλούχος!

Ακόμα μια απόδειξη για την αξία του Θρύλου το 1999 μετά το 1-4 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Τριάρα και... κούπα!

Τριάρα και... κούπα!

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον Πανιώνιο, σαν σήμερα το 2005 και έκανε... πάρτι τίτλου στον ανανεωμένο Ναό!