Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο μετάλλιο για τον Παπαθανασίου (pics)

Νέο μετάλλιο για τον Παπαθανασίου (pics)
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 - 20:50

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για τον Αιμίλιο Παπαθανασίου, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας.

Ο Ελληνας πρωταθλητής με πλήρωμα τον Αντώνη Τσότρα κατάφεραν να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους διεθνείς αγώνες της κλάσης Star. Το ελληνικό σκάφος κέρδισε τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες, όμως, στην 3η κούρσα τερμάτισε στην 8η θέση και στην γενική βαθμολογία ήταν 3ο.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 17 σκάφη και μεταξύ των αθλητών που έτρεξαν ήταν δύο τεράστιες μορφές της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Ο λόγος για τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη Καγιάρ, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα, και για τον Ιταλό Νέγκρι, που είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας. Οι καιρικές συνθήκες, πάντως, δεν βοήθησαν για πολλές ιστιοδρομίες. Επικρατούσε, σχεδόν, άπνοια και έγιναν μόλις τρεις κούρσες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αιμίλιος Παπαθανασίου επανεμφανίστηκε μετά από αποχή 1,5 χρόνου λόγω τραυματισμού και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο σε μεγάλους διεθνείς αγώνες στη λίμνη Γκάρντα.

Στην τελετή λήξης οι Ιταλοί διοργάνωσαν μια εξαιρετική βραδιά με πολλές εκπλήξεις και την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο σπουδαίος Ιταλός προπονητής ποδοσφαίρου Μαρσέλο Λίπι, ο οποίος κατάγεται από το Βιαρέτζιο. Ο Λίπι, μάλιστα, είχε εγκάρδια συνομιλία με τους Παπαθανασίου, Τσότρα γενικά για τον αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης

O Γιάννης Μώραλης και ο Δήμος Πειραιά στηρίζουν τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο

O Γιάννης Μώραλης και ο Δήμος Πειραιά στηρίζουν τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο

Ο Δήμαρχος Πειραιά και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης, Νίκος Γέμελος έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου για τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Οι ερυθρόλευκοι πρωταγωνιστές μίλησαν στην «Μεγάλη μου αγάπη»

Οι ερυθρόλευκοι πρωταγωνιστές μίλησαν στην «Μεγάλη μου αγάπη»

Στην εκπομπή του Ερασιτέχνη φιλοξενήθηκαν ο Team manager της ομάδας βόλεϊ γυναικών, Νίκος Κατσιούρας, η Στέλλα Χριστοδούλου, η Αρέτα Κονόμη, ο αρχηγός της ομάδας πόλο ανδρών, Βαγγέλης Δελακάς και ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ ανδρών, Ντίμα Φιλίποφ.

Σημαντική διάκριση για την Παπαδημητρίου! (pics)

Σημαντική διάκριση για την Παπαδημητρίου! (pics)

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της αθλήτριας του Ολυμπιακού σε τουρνουά που έγινε. Η νεαρή παίκτρια του πινγκ πονγκ, κατέκτησε την πρώτη θέση, έχοντας απολογισμό εννέα νίκες και μια ήττα σε 10 αγώνες, κάτι που δείχνει πως το μέλλον είναι μπροστά της.