Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάρης Παυλίδης και Νίκος Γέμελος στην εκπομπή του Ερασιτέχνη (vid)

Χάρης Παυλίδης και Νίκος Γέμελος στην εκπομπή του Ερασιτέχνη (vid)
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 - 21:01

Στην πρώτη εκπομπή του Ερασιτέχνη για το 2017 ήταν καλεσμένοι οι Χάρης Παυλίδης και Νίκος Γέμελος. Ο τεχνικός της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού μίλησε στην «Μεγάλη μου αγάπη» για τους αγώνες του προκριματικού ομίλου της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθούν (13 – 15/1) στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και ο προπονητής της κολυμβητικής ομάδας αναφέρθηκε στους στόχους των μόνιμων πρωταθλητών Ελλάδας για το 2017.

Παράλληλα το μενού της πρώτης εκπομπής του νέου χρόνου περιελάμβανε ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις ομάδες του Ολυμπιακού, νέα από τις ακαδημίες, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τα μέλη και τους φιλάθλους του Θρύλου.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1) και την παρουσιάζουν η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

Διαβάστε αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

Χάρης Παυλίδης

Για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στο σημείο που θα επιθυμούσαμε σε αγωνιστικό ρυθμό και ομοιογένεια. Βεβαίως, στο τελευταίο ματς με το Ρέθυμνο είχαμε και τρεις απουσίες εξαιτίας ιώσεων. Σίγουρα το ματς δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα αλλά ήταν εμφανής η έλλειψη αγώνων. Η αγωνιστική απραξία του τελευταίου μήνα μας άφησε πίσω. Ευελπιστώ μέχρι την Παρασκευή να καταφέρουμε να ανεβάσουμε το ρυθμό μας και να φτάσουμε περίπου στο 60 με 70 τοις εκατό της ετοιμότητάς μας. Τα παιχνίδια του Ομίλου κρύβουν παγίδες και θα αντιμετωπίσουμε δύο πολύ καλές ομάδες, τη Ντουναϊσβάρος και την Ουτρέχτη. Η Λιλ είναι λίγο πιο πίσω από την ουγγρική και την ολλανδική ομάδα».

Για την πρωτιά του Ομίλου: «Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η πρόκριση αλλά και η πρωτιά του Ομίλου ώστε να έχουμε καλύτερη κλήρωση στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας. Συνεπώς θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και σοβαροί και στα τρία παιχνίδια που θα δώσουμε στο πλαίσιο του Ομίλου που φιλοξενούμε στον Πειραιά. Δεν πρέπει να δώσουμε δικαιώματα στους αντιπάλους μας να πιστέψουν πως μπορούν να μας νικήσουν. Σίγουρα είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά χρειάζεται να το αποδείξουμε και μέσα στην πισίνα».

Για το πρόγραμμα των αγώνων: «Η σειρά που θα παίξουμε, δηλαδή με Λιλ, Ντουναϊσβάρος και Ουτρέχτη καθιστά το πρόγραμμά μας καλό. Όμως και πάλι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το πρόγραμμα όσο η δική μας απόδοση. Το σημαντικό είναι πως παίζοντας με την πιο αδύναμη ομάδα στην πρεμιέρα θα έχουμε την ευκαιρία, χωρίς να την υποτιμήσουμε, να δοκιμάσουμε σχήματα για να ανεβάσουμε ρυθμό».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Σίγουρα θα’ ναι δύσκολο να γεμίσει το κολυμβητήριο και στα τρία ματς. Ελπίζουμε πάντως να’ χουμε στο πλευρό μας πολλούς φιλάθλους μας προκειμένου με την παρουσία τους και την ώθηση που θα δώσουν στα κορίτσια να αντισταθμιστεί μέρος της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού».

Για τις διαφορές Ελλάδας – Καναδά: «Στο αθλητικό κέντρο του Μόντρεαλ, που συστεγάζονται όλα τα αθλήματα υγρού στίβου, υπάρχει επιστημονική υποστήριξη για όλους τους αθλητές και για όλες τις αθλήτριες σε καθημερινή βάση. Πραγματοποιούνται τεστ υψηλού επιπέδου για την παραμικρή λεπτομέρεια η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιδόσεων.
Σε σχέση με εμάς τους λείπει η τεχνογνωσία και για αυτό δεν έχουν τις δικές μας επιτυχίες.
Εάν λοιπόν είχαμε εμείς εγκαταστάσεις σαν κι αυτές του εξωτερικού θα ήμασταν σταθερά στις κορυφαίες δυνάμεις του υγρού στίβου, καθώς στην Ελλάδα έχουμε πολλούς και καλούς προπονητές που με τη δουλειά του βγάζουν συνεχώς αθλητές και αθλήτριες».

Νίκος Γέμελος:

Τι επιθυμεί για το νέο χρόνο: «Το 2017 πιστεύω πως θα’ ναι ακόμη μία χρονιά με πάρα πολλούς τίτλους για τον Ολυμπιακό και τους αθλητές του, αλλά και με πολλές διακρίσεις στους κολυμβητές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα».

Στόχος της νέας χρονιάς: «Στόχος του τμήματός κολύμβησης παραμένει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά στις υποδομές. Να έρχονται στις αγωνιστικές ομάδες όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου, από την ακαδημία μας. Γι’ αυτό δουλεύουμε σε καθημερινή βάση έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου και της Διοίκησης. Όμως, ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός έχει ακόμη ένα καλό. Μπορεί να εξελίσσει κολυμβητές και κολυμβήτριες που έρχονται να φορέσουν το σκουφάκι με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Μη ξεχνάμε πως ακόμη κι ο Σπύρος Γιαννιώτης όταν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό ήταν ένας καλός κολυμβητής της Εθνικής μας ομάδας. Στον Ολυμπιακό όμως βελτιώθηκε, εξελίχτηκε και έγινε πρωταθλητής, σκαρφαλώνοντας ως την κορυφή του κόσμου».
«Αυτή την αλυσίδα μεταξύ ακαδημίας και αγωνιστικών τμημάτων θέλουμε να κρατήσουμε άρρηκτη. Στο σύλλογο θέλουμε να έχουμε πάντα και σπουδαίου κολυμβητές – πρότυπα αλλά ταυτόχρονα παιδιά μικρότερων ηλικιών να πρωταγωνιστούν στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα και να βελτιώνουν τις δικές τους επιδόσεις και τα πανελλήνια ρεκόρ».

Για το διάδοχο του Σπύρου Γιαννιώτη: «Στον Ολυμπιακό αντιπαθούμε την μετριότητα. Στον Ολυμπιακού θέλουμε να’ μαστε πάντα στην κορυφή. Έχουμε κολυμβητές που θα αποτελέσουν τους συνεχιστές του Σπύρου Γιαννιώτη. Μάλιστα, ηλικιακά έχουν καλύτερες επιδόσεις από αυτές που είχε ο Σπύρος στην αντίστοιχη ηλικία. Το θέμα βεβαίως δεν είναι μόνο οι επιδόσεις που έχουν τώρα αυτά τα παιδιά. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν με το πείσμα, την επιμονή και τη συνέπεια που έδειξε ο Γιαννιώτης όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στις πισίνες και στην ανοιχτή θάλασσα. Είναι πρόκληση για όλους μας στον Ολυμπιακό μα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι απλά να βγάλουμε το νέο Γιαννιώτη, αλλά τον Γιαννιωτή …επί 2».

Για τις επόμενες διοργανώσεις: «Πιο άμεση σημαντική διοργάνωση για εμάς είναι σε τρεις εβδομάδες το χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης, όπου ο Νέγρης, ο Χρήστου η Αραούζου και οι άλλοι πρωταθλητές μας θα προσπαθήσουν να πιάσουν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Αποτελεί έναν πολύ σοβαρό στόχο. Αργότερα έχουμε το Ακρόπολις και σε βάθος χρόνου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είναι τεράστιο γεγονός και για τα παιδιά αλλά και για το εντυπωσιακό σερί που «τρέχει» ο σύλλογος».

Για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού: «Η κατασκευή κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού θα αποτελέσει δώρο ζωής για τον σύλλογο και τα αθλήματα του υγρού στίβου. Θα μεγαλώσει και θα γίνει κάτι περισσότερο από ατσάλινη η αλυσίδα της επιτυχίας που ανέφερα νωρίτερα. Διοίκηση - Προπονητές – Ακαδημία – Αγωνιστικά Τμήματα. Θα γιγαντωθούμε ακόμη περισσότερο. Φυσικά σε αυτή την εξίσωση όσο σημαντική είναι η κατασκευή του κολυμβητηρίου μας άλλο τόσο ουσιαστική είναι και η πολύπλευρη προσφορά των φιλάθλων μας που θέλουν τον Ολυμπιακό πρώτο παντού. Ο κόσμος μας θέλει να κερδίζουμε παντού. Σε όλα τα αθλήματα γι’ αυτό είναι τόσο κοντά μας όχι μόνο με τη φυσική παρουσία του στις εξέδρας αλλά και με την ιδιότητα του ενεργού μέλους και με την ενίσχυση μέσω της κάρτας φιλάθλου».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

Διαβάστε επίσης

Πολύ καλά πήγε το πινγκ πονγκ

Πολύ καλά πήγε το πινγκ πονγκ

Τρία χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο ήταν ο απολογισμός των αθλητών του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

Έγινε η απονομή του πρωταθλήματος (pic)

Έγινε η απονομή του πρωταθλήματος (pic)

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για το νέο έτος, καθώς και οι βραβεύσεις των καλύτερων για την αγωνιστική σεζόν 2015/16.