Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον Διάπλου της Κορίνθου η Αραούζου

Στον Διάπλου της Κορίνθου η Αραούζου
Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017 - 22:26

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα του διάπλου της Κορίνθου έχει ξεκινήσει. Πρώτη, από ελληνικής πλευράς, δήλωσε συμμετοχή, η κορυφαία αθλήτρια στο αγώνισμα του Open Water, και κολυμβήτρια του Ολυμπιακού, Κέλυ Αραούζου.

«Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα σημείο μοναδικό στον κόσμο. Οι κολυμβητές θα διανύσουν μία απόσταση 6.433 μ. Για εφέτος το όριο συμμετοχής θα είναι 600 κολυμβητές, διότι θέλουμε να ελέγξουμε όλες τις παραμέτρους ασφαλείας. Εκτός από την Κέλλυ Αραούζου θα αγωνιστούν και άλλοι πρωταθλητές μας, αλλά δε θα αποκαλύψουμε ακόμη τα ονόματά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Γκομόζιας.

Ως μία ενδιαφέρουσα πρόκληση αντιμετωπίζει την κολύμβηση στη Διώρυγα της Κορίνθου η Κέλυ Αραούζου. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια –και μία από τις καλύτερες στον κόσμο- στις μεγάλες αποστάσεις αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα: «Ο αθλητισμός είναι παιδεία και πολιτισμός. Η Διώρυγα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διεθνή αξιοθέατα της χώρας, και τι πιο ωραίο από το να την διασχίσεις κολυμπώντας. Για εμένα είναι τιμητικό που με επέλεξαν ως Πρέσβειρα της διοργάνωσης, αλλά ανυπομονώ και να την κολυμπήσω».

Διαβάστε επίσης