Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μειώθηκε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

Μειώθηκε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 - 23:27

Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 ανακοίνωσαν προϋπολογισμό ύψους 12,6 δισ. δολαρίων για τους επόμενους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο προϋπολογισμός αυτός είναι μειωμένος κατά 300 εκατ. δολάρια από τις προβλέψεις που έγιναν φέτος, και δήλωσαν ότι στοχεύουν περισσότερες περικοπές σε μια προσπάθεια να μειωθεί η επιβάρυνση των Ιαπώνων φορολογουμένων.

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων εργάζονται για να μειώσουν το κόστος, έπειτα από την περσινή παρουσίαση μελέτης. Η μελέτη προειδοποίησε ότι τα έξοδα θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τέσσερις φορές από την αρχική εκτίμηση, όταν έγινε στη διαδικασία υποβολής προσφορών.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιθυμεί το Τόκιο να αποτελέσει καλό παράδειγμα μειώνοντας το κόστος για τις μελλοντικές υποψήφιες πόλεις.

«Θέλουμε να διοργανώσουμε φανταστικούς Αγώνες αλλά ταυτόχρονα … δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε δημόσιο χρήμα και αν μπορούμε να το ενισχύσουμε», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του Tokyo 2020, Χιντεμάσα Νακαμούρα. «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μειώσουμε περαιτέρω το κόστος».

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκυο αντιπροσωπεύει τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον τελευταίο προϋπολογισμό και η κεντρική κυβέρνηση της Ιαπωνίας 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών.

«Εξακολουθούμε να εξετάζουμε συνολικά τους Αγώνες με μεγάλο στόχο τη συνολική μείωση του κόστους και στη διαδικασία χρειαζόμαστε μια σαφή εξήγηση που να είναι πειστική, όχι μόνο για τους πολίτες του Τόκιο αλλά για όλους τους Ιάπωνες πολίτες», δήλωσε ο επίτροπος της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο Τσετσούσι Κογιάμα, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρώτος προϋπολογισμός, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, υπολογίστηκε σε 14 δισ. δολάρια, ενώ ο τρίτος έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το Δεκέμβριο του 2018.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζων Κόατες, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήταν σίγουρος ότι θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πριν από τους Αγώνες, αλλά προειδοποίησε ότι οι διοργανωτές πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Ο οικονομικός διευθυντής του Tokyo 2020, Χιντεμάσα Νακαμούρα, δήλωσε ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα σχέδιο που θα κάνει τον Κόατες να πει: «Έχετε κάνει καλή δουλειά».
«Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να συρρικνωθεί το κόστος περαιτέρω στον τρίτο προϋπολογισμό και να συνεχιστεί αυτό στον τέταρτο», δήλωσε ο Νακαμούρα.

Διαβάστε επίσης

«Να βρεθώ του χρόνου στο Top-30»

«Να βρεθώ του χρόνου στο Top-30»

Η Μαρία Σάκκαρη, σε δηλώσεις της στο «Metro.co.uk», μίλησε για τις εμπειρίες της δίπλα σε Σάφιν και Σαφίνα στο Μονακό, ενώ έθεσε και τους νέους στόχους της καριέρας της.