Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Είχαμε δώσει υπόσχεση να φέρουμε την κούπα στον Πειραιά»

«Είχαμε δώσει υπόσχεση να φέρουμε την κούπα στον Πειραιά»
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 - 22:11

Στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων Ελλάδας, τόσο από τους Άνδρες, όσο και από τις Γυναίκες, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Χριστοφοράκης.

Ο Έλληνας τεχνικός, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Πειραιά και στην εκπομπή του Ερασιτέχνη «Μεγάλη μου Αγάπη» και μίλησε για τις δύο κούπες που έπιασαν λιμάνι, αλλά και για τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Χριστοφοράκης, μίλησε:

Για τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν ώστε να κατακτηθούν τα δύο πρωταθλήματα:

«Μετά από την ήττα, στον πρώτο γύρο, από τα Ταταύλα είχαμε δώσει υπόσχεση να φέρουμε το πρωτάθλημα. Δικαιώθηκα γιατί γνωρίζω τις δυνατότητας των παιδιών. Για εκείνη την ήττα σημαντικό ρόλο είχε παίξει το γεγονός πως ο Αρβιντσον και ο Σγουρόπουλος παίζουν στο εξωτερικό με διαφορετικό μπαλάκι. Είναι σαν να παίζεις άλλο άθλημα καθώς και μόνο εμείς στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο μπαλάκι. Ο Γιάννης δεν έχει κάνει ποτέ δυο ήττες. Τότε λοιπόν μπορεί να χάσαμε αλλά ήξερα ακριβώς τι θα συμβεί στη συνέχεια της χρονιάς. Και φτάσαμε την τελευταία αγωνιστική όπου δεν είχα κανένα άγχος. Το είχα πει και στη διοίκηση το Σάββατο το βράδυ πως θα νικήσουμε τον Παναθηναϊκό με 4-0 και θα πάρουμε το πρωτάθλημα.

Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχω παράπονο για τις ώρες που όρισαν τα παιχνίδια μας. Το ματς, π.χ με τον Παναθηναϊκό ορίστηκε στις στις 9μιση το πρωί, ώρα απαράδεκτη για τόσο κρίσιμους αγώνες. Δεν υπολογίζουν τίποτα και κυρίως τους ίδιους τους αθλητές. Τα κορίτσια αναγκάστηκαν να παίξουν έξι ώρες συνεχόμενα την ίδια μέρα. Η Μαρία Χριστοφοράκη που προερχόταν από τραυματισμό δεν μπορούσε να συνεφέρει το χέρι τηςΠαρόλα αυτά αντεπεξήλθαμε και πήραμε και τους δυο τίτλους. Είμαι συγκινημένος και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτές τις επιτυχίες των παιδιών. Το χάρηκα αφάνταστα για όλους τους λόγους που προαναφέραμε».

Για τη συνέχεια της χρονιάς:

«Έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες. Εχουμε τελικούς εφήβων, παίδων κορασίδων και πολλούς ακόμα, με πολλά ταξίδια. Αγωνιζόμαστε παντού και αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και ακολουθούν και άλλοι τίτλοι και όλα αυτά χωρίς αίθουσες».

Για την επόμενη σεζόν:

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Διοίκηση και τον πρόεδρο, κ. Κουντούρη για την αμέριστη συμπαράσταση και στη δική μας ομάδα. Φυσικά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που στηρίζουν ποικιλοτρόπως τον Ερασιτέχνη. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα πρωταθλήματα. Όσο είμαστε υγιείς και με την διοίκηση στο πλευρό μας δεν χάνουμε το πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

«Μοναδικός ο κάθε τίτλος με τον Θρύλο»

«Μοναδικός ο κάθε τίτλος με τον Θρύλο»

Για τα συναισθήματά της μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση με την φανέλα του Ολυμπιακού, μίλησε η Μαρία Χριστοφοράκη.