Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Άμα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, δεν έχουν τύχη!»

«Άμα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, δεν έχουν τύχη!»
Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 - 22:40

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗ

Ήττα στον πρώτο τελικό και απώλεια του πλεονεκτήματος της έδρας για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή σε ό,τι αφορά τη «μάχη» του πρωταθλήματος της Handball Premier. Δεύτερη πράξη στη σειρά την Κυριακή (27/05, 15:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Εκεί που ο Θρύλος καλείται να «απαντήσει», να νικήσει και να κάνει το μπρέικ, παίρνοντας και πάλι το αβαντάζ της έδρας στα χέρια του. «Τελικός των τελικών», λοιπόν, μπροστά για τους «ερυθρολεύκους». Μπορούν να νικήσουν;

Η απάντηση είναι ναι. Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Το πιστεύουν και οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα. Και είναι αποφασισμένοι να το δείξουν μέσα στο γήπεδο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αυτό σχολίασε και ο Πέτρος Κανδύλας. Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή μίλησε στο gavros.gr υπογραμμίζοντας πώς όλα εξαρτώνται από τον Θρύλο. Εάν παίξει όπως πρέπει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην φύγει νικητής από την έδρα της ΑΕΚ. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «ερυθρόλευκος» παίκτης…

-Τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο τελικό;

«Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην άμυνα. Αυτό είναι το πιο βασικό. Επίσης να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην καλή μας απόδοση. Εάν το καταφέρουμε αυτό, είμαστε το φαβορί όχι μόνο για τη νίκη αλλά για το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει, όμως, μα μείνουμε στα λόγια. Να το δείξουμε στο γήπεδο. Στο χέρι μας είναι και θα το κάνουμε. Η ομάδα έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Διαθέτει βάθος στον πάγκο. Στο πρώτο ματς στο Ρέντη κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση και δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πετύχει εύκολα γκολ. Ήταν σημεία που θα έπρεπε να προσέξουμε και δεν το κάνουμε όπως έπρεπε. Κι όταν επιστρέψαμε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο, δεν καταφέραμε να κάνουμε ένα δικό μας σερί, όπως έκανε η ΑΕΚ μετά το 8-4 υπέρ μας στην αρχή. Καταλυτικό σημείο για την αναμέτρηση και την έκβασή της, όπως αποδείχθηκε».

-Τελικά η αγωνιστική απραξία, η έλλειψη ρυθμού και τα λάθη ήταν αυτά που στοίχησαν;

«Το ματς ξεκίνησε πολύ καλά. Μπήκαμε δυνατά, όπως έπρεπε. Στα πρώτα λεπτά το ματς έμοιαζε με εκείνο του Κυπέλλου στο Ρέντη. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας και βοήθησε αρκετά. Αλλά μετά είχαμε ένα «νεκρό» διάστημα, ένα 5λεπτο-7λεπτο αδράνειας. Η ΑΕΚ ισοφάρισε, ξαναμπήκε στο ματς και άλλαξε η κατάσταση. Άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούσαν να μείνουν μέσα στο ματς και να διεκδικήσουν κάτι. Εμείς δυναμώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο μέρος, για αρκετή ώρα. Φέραμε το ματς στα ίσα, πηγαίναμε για αρκετή ώρα χέρι-χέρι, γκολ-γκολ, αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν κάναμε εκείνο που ήταν απαραίτητο. Να προσπεράσουμε στο σκορ και να πάρουμε τα ηνία του ματς. Εάν το είχαμε κάνει, θα είχαμε «καθαρίσει» το ματς. Η ουσία είναι πώς το αποτέλεσμα ήταν καθαρά θέμα των δικών μας λαθών. Αυτά στοίχησαν, αυτά πληρώσαμε τελικά».

-Το ερώτημα είναι ένα πλέον: Μπορεί ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής την Κυριακή από το ΟΑΚΑ;

«Από τη στιγμή που είσαι μέλος του Ολυμπιακό, φοράς τη φανέλα αυτή, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας είναι δεδομένοι στόχοι. Πρέπει να τα δώσεις όλα για να τους κατακτήσεις. Είναι στόχοι και πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Το θετικό για μας είναι πώς διαθέτουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τέτοιου τύπου αναμετρήσεις. Παίκτες που έχουν κατακτήσει τίτλους και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δουλέψαμε πολύ τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή. Το ίδιο θα κάνουμε και το Σάββατο. Είδαμε και βίντεο με το ματς. Αναλύσαμε όλα όσα δεν κάναμε σωστά, τι πρέπει να προσέξουμε στο δεύτερο ματς. Να δηλώσω ένα πράγμα: Θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει στο ΟΑΚΑ. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε και να ξαναπάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Και μετά, με τον κόσμο μας δίπλα μας, θα γίνει ό,τι είναι αναμενόμενο. Μετά από ένα «διπλό» εκεί αντιστρέφονται οι ρόλοι. Άμα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, όπως όλη τη χρονιά, δεν έχουν καμμιά τύχη οι αντίπαλοί μας. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θα το καταλάβουν όλοι αυτό. Από εμάς εξαρτάται να ξαναπάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας και να έχουμε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

Θρύλε παίξε γερά!

Θρύλε παίξε γερά!

Μονόδρομος το «διπλό» στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (27/05, 15:00) για τον Ολυμπιακό - Όμιλο Ξυνή κόντρα στην ΑΕΚ.