Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Είχα εξαντληθεί από τον πυρετό»

«Είχα εξαντληθεί από τον πυρετό»
Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018 - 01:17

Την πέμπτη θέση στα 5χλμ. Open Water, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Σκωτία, κατέκτησε η Κέλλυ Αραούζου. Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού πραγματοποίησε πολύ καλή κούρσα και πέρασε πέμπτη τη νοητή γραμμή του τερματισμού, σε χρόνο 57.17.3, για αυτό και είναι πολύ ικανοποιημένη.

«Βάση των συνθηκών, είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου. Δεν είναι μόνο ότι ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας με νέα δεδομένα, όπως ότι για πρώτη φορά βάλαμε στολές, αλλά και το ότι ήμουν πολύ άρρωστη τις προηγούμενες δύο βδομάδες και ήρθα εδώ αρκετά καταπονημένη και ουσιαστικά χωρίς προετοιμασία», δήλωσε αρχικά.

«Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα ίσως να φτάσω μέχρι την τέταρτη θέση. Όχι παραπάνω. Το μετάλλιο ήταν πολύ δύσκολο. Πέρασα μια πολύ άσχημη αμυγδαλίτιδα με 40 πυρετό, που ουσιαστικά δεν μου επέτρεψε να κάνω προετοιμασία όπως θα ήθελα, ενώ ακόμα δεν έχω συνέλθει 100% καθώς είχα εξαντληθεί», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, είπε: «Οι συνθήκες στο Open Water αλλάζουν. Βλέπουμε να μπαίνουν στολές, να έχουμε πιο μεγαλόσωμες αθλήτριες και να αλλάζει γενικότερα η φιλοσοφία. Πρώτη φορά αγωνιστήκαμε με στολές, γιατί το νερό ήταν αρκετά κρύο και αυτό δυσκόλεψε τις προσπάθειές μας, καθώς είναι πιο δύσκολο να κινήσεις τα χέρια σου άνετα. Πήγα περισσότερο συντηρητικά, για να δω τις δυνάμεις μου και ενόψει των 10χλμ. την Πέμπτη. Ο αγώνας ήταν γρήγορος! Ο χρόνος της νικήτριας είναι ουσιαστικά αντρικός».

Τέλος, τόνισε: «Ο στόχος μου πλέον, είναι το Παγκόσμιο, του χρόνου. Και φυσικά, να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Αν δεν είχα περάσει την ίωση και δεν ήμουν με αντιβίωση, θα είχα κάνει καλή προετοιμασία και θα μπορούσα να χτυπήσω μετάλλιο».

Διαβάστε επίσης