Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Χρυσή» Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου

«Χρυσή» Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου
Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018 - 22:40
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Δεν σταματάει πουθενά. Ο λόγος για την Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, συνέχισε τις υψηλές της πτήσεις σε μια ακόμα διοργάνωση και κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία τα σκήπτρα της από το Βελιγράδι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Βερολίνο ξεπερνώντας τα 4.85 μέτρα, που είναι και ρεκόρ αγώνων. Ωστόσο η καλή παρουσία της Ελλάδας στο επί κοντώ δεν έμεινε στη Στεφανίδη, μιας και η Νικόλ Κυριακοπούλου κάνοντας τον καλύτερό της αγώνα, πέρασε τα 4.80 το οποίο είναι φετινό της ρεκόρ και πήρε το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφοντας στις επιτυχίες.

Οι δύο αθλήτριες βρέθηκαν σε εκπληκτική ημέρα και κατάφεραν να κάνουν αυτό που έμοιαζε ως το ιδανικό σενάριο, πριν την έναρξη του αγώνα: κατέκτησαν μετάλλιο. Αμφότερες κυμάνθηκαν σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και ξεπέρασαν τον εαυτό της. Η Στεφανίδη αναδείχθηκε νικήτρια με 4,85 μ. ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και το δικό της ρεκόρ αγώνων, ενώ η Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 4,80 μ., που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Η Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα της στα 4,65 μ. με έγκυρο άλμα και συνέχισε δίχως απώλειες στα 4,75 μ. και 4,80 μ. και με την τρίτη τα 4,85 μέτρα. Η αθλήτρια μας, αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο επέλεξε να δοκιμάσει στα 4,96 μ., προκειμένου να βελτιώσει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Στεφανίδη κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ και να διατηρήσει το αήττητο σε μεγάλες διοργανώσεις στον ανοιχτό στίβο, από το 2016 έως και σήμερα.

Παράλληλα με την εμφάνιση της αυτή επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως είναι αθλήτρια αγώνων. Για την Κυριακοπούλου η σημερινή παρουσία στο βάθρο των νικητριών έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι το πρώτο μετά την γέννηση της κόρης. Η έμπειρη αθλήτρια κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο με το εξαιρετικό 4,80 μέτρα. Η επίδοση της Κυριακοπούλου είναι φετινό ρεκόρ και η καλύτερη από τo 2016, την τελευταία χρονιά, που ξεπέρασε τα 4,80 μέτρα. Η Κυριακοπούλου κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη το 2012 στο Ελσίνκι. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η χώρα μας έχει δύο αθλήτριες στο βάθρο των νικητριών σε μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο είναι η πρώτη που η χώρα μας εξασφαλίζει τα δύο πρώτα μετάλλια. Στεφανίδη και Κυριακοπούλου απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως έχουν τη δική τους ιστορία στο αγώνισμα, πως διαθέτουν ψυχή και πείσμα και φυσικά την εργατικότητα που απαιτείται προκειμένου να παραμείνουν για τόσα χρόνια στην κορυφή.

Στον τελικό του επί κοντώ αγωνίστηκε και η Ελένη Πόλακ, που μπορεί να μην ξεπέρασε τα 4,30 μ. και να ακυρώθηκε, ωστόσο έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη από την παρουσία της στο αγώνισμα. Το μέλλον άλλωστε της ανήκει και είναι σίγουρο πως θα έχει πολλές ακόμη ευκαιρίες για διάκριση.

Διαβάστε επίσης

Έμεινε από δυνάμεις η Αραούζου...

Έμεινε από δυνάμεις η Αραούζου...

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η καταπονημένη κολυμβήτρια του Ολυμπιακού, η οποία υποφέροντας από αμυγδαλίτιδα δεν τερμάτισε στον αγώνα των 10χιλιομέτρων.

Με βλέψεις για μετάλλιο

Με βλέψεις για μετάλλιο

Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ αγωνίζονται στον τελικό του επί κοντώ και βλέπουν βάθρο.