Ντουντούκα
Όλα τα μπορεί ο Θρύλος. Πάμε με φόρα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Δεν θα συμμετάσχει στο Top-10 ο Σγουρόπουλος

Δεν θα συμμετάσχει στο Top-10 ο Σγουρόπουλος
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 - 17:41

Σε συνεννόηση με τον κορυφαίο έφηβο της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής αποφάσισε ότι η στρατηγική εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει και αυτή τη διοργάνωση.

Το ατομικό τουρνουά προσκλήσεων είναι καθιερωμένο και συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές από τις μικρές ηλικίες (με βάση τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης), αλλά δεν κρίνεται μείζονος σημασίας σε σχέση με άλλους φετινούς αγώνες του δις πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων. Το Top-10 του 2018 θα διεξαχθεί στο Βίλα Ρεάλ της Πορτογαλίας από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Στις προσκλήσεις, που δημοσιεύτηκαν την περασμένη βδομάδα, ο Σγουρόπουλος ήταν τρίτος στη λίστα.

Στο αντίστοιχο event, που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Ελευσίνιος άσος είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Για το διεθνές ranking list όμως, εκείνο το μετάλλιο δεν εντάσσεται στα πέντε καλύτερα αποτελέσματά του στη διάρκεια ενός έτους (τα πέντε best results μετράνε καθοριστικά στη συνολική βαθμολογία για κάθε αθλητή ή αθλήτρια). «Αυτό σημαίνει ότι ο Γιάννης δεν θα είχε να υπερασπιστεί βαθμούς στο Top-10. Ουσιαστικά δεν θα είχε να χάσει ή να πάρει κάτι για τον πίνακα αξιολόγησης όσο καλά και να πήγαινε στο Top-10. Αυτός είναι βασικός λόγος για την απουσία μας. Επιπλέον, μετά τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του δεν έχει ν’ αποδείξει κάτι και ούτε είναι απαραίτητο να παίξει και σε αυτή τη διοργάνωση σε μία ηλικιακή κατηγορία, από την οποία φεύγει φέτος. Και φυσικά είμαστε στην αρχή της σεζόν και δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος», τόνισε ο Κώστας Βατσακλής εξηγώντας την κίνηση τακτικής να μη γίνει το ταξίδι στην Πορτογαλία. Θυμίζουμε ότι στην εφηβική κατηγορία υπάρχουν μέχρι το τέλος του 2018 για τον Σγουρόπουλο οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στους οποίους φυσικά δίνεται βάρος.

Για το Top-10 να συμπληρώσουμε ότι στην κατηγορία των κορασίδων βρίσκεται στις αναπληρωματικές το όνομα της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου (τέταρτο στη σειρά). Ακόμα δεν έχουν γίνει οι επιβεβαιώσεις όλων των συμμετοχών και δεν αποκλείεται να έρθει από εκεί φέτος η ελληνική συμμετοχή στον θεσμό.

* Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα έχει παρουσία στο Ευρωπαϊκό Top-10, καθώς γι’ άλλη μια χρονιά θα είναι competition manager ο Δημοσθένης Μεσσήνης. Τέλος, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, που θα γίνει αργότερα τον Σεπτέμβριο, στο Αλικάντε της Ισπανίας (18-23/9), ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα είναι ο ένας από τους δύο competition manager και η διεθνής επιδιαιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσίπου ανάμεσα στους Deputy Referees.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη νίκη η Σάκκαρη

Μεγάλη νίκη η Σάκκαρη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε εντυπωσιακή πρεμιέρα στο τουρνουά του Σινσινάτι επικρατώντας με 2-0 σετ της Ναόμι Οσάκα.