Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξαιρετική η Μυριοκεφαλιτάκη

Εξαιρετική η Μυριοκεφαλιτάκη
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 - 01:34

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών πέτυχε τη δεύτερη νίκη της, σε τρεις αγώνες, στον Α' Όμιλο του διεθνούς τουρνουά προετοιμασίας "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" στην Ιτέα, επιβλήθηκε με 7-5 της Αυστραλίας, πήρε τη 2η θέση στη βαθμολογία του συγκεκριμένου Ομίλου και θα παίξει στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στη Ρωσία (2η στον Β' Όμιλο).

Σε ένα ακόμα παιχνίδι η «ερυθρόλευκη» Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ήταν εξαιρετική και ήταν η πρώτη σκόρερ της Ελλάδας με δύο τέρματα.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε δυνατά το συγκεκριμένο παιχνίδι, υπερείχε σε όλους του τομείς και προηγήθηκε με 4-0, αλλά στη συνέχεια είχε κάποια διαστήματα με προβλήματα στην άμυνα και ισοφαρίστηκε σε 5-5.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως, βρήκε και πάλι τον καλό της εαυτό, εξουδετέρωσε τα ατού των Αυστραλέζων και πήρε πάλι προβάδισμα με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (6-5). Οι καθοριστικές αποκούσεις της Μαρίνας Κοτσιώνη κράτησαν το προβάδισμα για την Ελλάδα και η Ειρήνη Νίνου διαμόρφωσε το τελικό 7-5 υπέρ της Εθνικής μας στον παίκτη παραπάνω, λίγο πριν από το φινάλε και εν μέσω αποθέωσης από το θερμό φίλαθλο κοινό της Ιτέας που κατέκλυσε τις εξέδρες.

Ελλάδα - Αυστραλία 7-5

Οκτάλεπτα: 4-0, 0-3, 1-1, 2-1.

Η σύνθεση και τα γκολ της Ελλάδας: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 1, Ελληνιάδη 1, Καρυπίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κανετίδου, Δούλη, Κοντονή 1, Κατσίμπρη, Γρηγοροπούλου, Νίνου 2, Αντωνιάδη, Αρχοντάκη.

Τα άλλα αποτελέσματα της ημέρας:

Α’ Όμιλος:

Κίνα - Αυστραλία 4-8
Ιταλία - Κίνα 12-6.

Β’ Όμιλος:

Ολλανδία - Ν. Ζηλανδία 16-6
Ρωσία - Ν. Ζηλανδία 16-7
Ολλανδία - Σερβία 17-5

Οι τελικές βαθμολογίες:

Α’ Όμιλος:

  1. Ιταλία 6
  2. ΕΛΛΑΔΑ 4
  3. Αυστραλία 2
  4. Κίνα 0

Β’ Όμιλος:

  1. Ολλανδία 7
  2. Ρωσία 7
  3. Ν. Ζηλανδία 3
  4. Σερβία 0

Διαβάστε επίσης