Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κανείς δεν γεννήθηκε με τη γνώση»

«Κανείς δεν γεννήθηκε με τη γνώση»
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 - 01:09

Παρών στην εκδήλωση με θέμα «Η θέση της γυναίκας στον αθλητισμό», που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ήταν ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με εκπρόσωπο την Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού, μάλιστα, ήταν μία από τις βασικές ομιλήτριες της εν λόγω εκδήλωσης, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο τους εορτασμού των 115ων γενεθλίων του κροατικού συλλόγου Μλάντοστ. Μεταξύ άλλων, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη στάθηκε στην ανάγκη ανάληψης της αθλητικής διοίκησης από άτομα όχι με βάση το φύλο τους, αλλά το εκπαιδευτικό τους επίπεδο, την εργασιακή τους εμπειρία, τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις δεξιότητες τους, με αφορμή την έλλειψη γυναικείας παρουσίας σε υψηλές θέσεις εθνικών και διεθνών αθλητικών φορέων.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Θρύλου τόνισε: «Από την προσωπική μου εμπειρία, ειδικά στο ποδόσφαιρο και σε άλλα ανδροκρατούμενα αθλήματα υπάρχει μία αίσθηση ότι ο άντρας ξέρει αυτό το άθλημα. Αλλά όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι κανείς δεν γεννήθηκε με την γνώση. Τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για όλες αυτές τις θέσεις είναι η μόρφωση, η εμπειρία, το φυσικό ταλέντο και οι προσωπικές ικανότητες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Ωστόσο, αν και τα τελευταία χρόνια, γίνεται μία προσπάθεια βελτίωσης στην συμμετοχή των γυναικών στην διακυβέρνηση στον αθλητισμό και ακόμη και αν έχουμε πραγματικά παραδείγματα ότι η συμβολή των γυναικών στην καλή διακυβέρνηση στον αθλητισμό είναι μεγάλη, η γυναικά καλείται να αποδείξει στον επαγγελματικό της κύκλο, σε συναδέλφους, υφιστάμενους και προϊστάμενους, ότι αξίζει, ότι πήρε δίκαια την θέση, ότι μπορεί να υλοποιήσει κάθε πρότζεκτ.

Σκεφτόμουν, λοιπόν, ποια είναι τα πλεονεκτήματα των γυναικών σε σχέση με τους άντρες. Δεν πιστεύω ότι η γυναικά υπερτερεί του άντρα, ούτε ότι ο άντρας υπερτερεί της γυναίκας. Δεν υπερτερεί κανένας κάποιου άλλου βάσει του φύλου του. Υπερτερεί μόνο χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνει κάθε άνθρωπο μοναδικό».

Διαβάστε επίσης

Χρόνια πολλά πρόεδρε

Χρόνια πολλά πρόεδρε

Η οικογένεια του gavros.gr εύχεται στον Μιχάλη Κουντούρη για την ονομαστική του εορτή. Να διατηρήσει για πάντα τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό στην κορυφή, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Χρόνια πολλά Πρόεδρε!» (pics)

«Χρόνια πολλά Πρόεδρε!» (pics)

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός καθώς και η Θύρα 7 ευχήθηκαν μέσω των social media στον Μιχάλη Κουντούρη για την ονομαστική του εορτή.