Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επτά «αρχιτέκτονες» που έγραψαν ιστορία!

Επτά «αρχιτέκτονες» που έγραψαν ιστορία!
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 - 23:09

Το 2018... φεύγει. Μια ονειρική χρονιά για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό! Μια χρονιά στην οποία τα τμήματα του Θρύλου διέπρεψαν. Και με το παραπάνω. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο να κατακτά 27 τρόπαια, εκ των οποίων και δύο ευρωπαϊκά. Και όχι μόνο αυτό. Οι Πειραιώτες έπαιξαν πέντε τελικούς Ευρώπης! Κάτι, πραγματικά, απίστευτο!

Σε αυτό τη θρυλική χρονιά συνέβαλαν πολλοί. Όπως οι προπονητές του Θρύλου, οι οποίοι καθοδήγησαν εξαιρετικά τις ομάδες τους στο δρόμο της δόξας και των επιτυχιών. Στον «ερυθρόλευκο» δρόμο δηλαδή.

Ο Θοδωρής Βλάχος οδήγησε την ομάδα πόλο Ανδρών στην κορυφή. Όχι μόνο στην Ελλάδα, κατακτώντας το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το ελληνικό Σούπερ Καπ, αλλά και στην Ευρώπη. Με την κατάκτηση του LEN Τσάμπιονς Λιγκ στην Γένοβα να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θριάμβους στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Μια επιτυχία που «ταξίδεψε» σε ολόκληρο τον κόσμο!

Από την μεριά του, ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς συνέβαλε τα μέγιστα στο να γραφτεί μία ακόμα ιστορία στον Ολυμπιακού. Με «μαεστρικό» κοουτσάρισμα, έφτασε την ομάδα βόλεϊ Γυναικών σε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τελικό. Και αυτή τη φορά, ο Θρύλος το σήκωσε μέσα στην Τουρκία. Μία επιτυχία που θα μείνει στα χρονικά ως η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ! Και φυσικά, τα κορίτσια του Θρύλου, πέρα από το CEV Τσάλεντζ Καπ κατέκτησαν και το νταμπλ στην Ελλάδα, πρωτάθλημα δηλαδή και Κύπελλο.

Όσο για τον Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, ο Ισπανός τεχνικός έβαλε την «σφραγίδα» του σε άλλη μία μεγάλη επιτυχία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Επέστρεψε την ομάδα βόλεϊ Ανδρών στην κορυφή της Ελλάδας, κατέκτησε το Λιγκ Καπ και οδήγησε τους Πειραιώτες στον τελικό του CEV Τσάλεντζ Καπ. Με τον Θρύλο να κατακτά τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Γιώργος Ζαραβίνας δε, μπήκε στην ιστορία του Ολυμπιακού ως ο προπονητής που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα και το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του τμήματος χάντμπολ του Θρύλου. Και μόνο αυτό τα... λέει όλα!

Δεν γίνεται, όμως, να ξεχάσουμε τον Χάρη Παυλίδη. Τον Έλληνα τεχνικό που έχει προσφέρει αμέτρητες χαρές στην ομάδα πόλο Γυναικών. Κάτι που έκανε και το 2018 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του ιστορικού πρώτου Κυπέλλου στο ελληνικό γυναικείο πόλο, καθώς και το ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη και το LEN Τρόφι.

Επίσης, ο Κώστας Μίσσας, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στον σύλλογο, βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος και Κυπέλλου στο μπάσκετ Γυναικών.

Στη... μάχη της έβδομης θέσης (αν και η σειρά είναι εντελώς τυχαία) βρίσκονται πολλοί προπονητές του Θρύλου. Όπως ο Νίκος Γέμελος της κολύμβησης, ο Λευτέρης Λειβάδης της πυγμαχίας και ο Γιώργος Χριστοφοράκης του πινγκ-πονγκ. Και όχι μόνο. Ωστόσο, πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον δάσκαλο Λειβάδη που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα Elite Ανδρών, ξεκινώντας άλλη μία αυτοκρατορία!

Αυτός είναι ο Θρύλος! Να μην ξέρεις για ποιον να... γράψεις!

Διαβάστε επίσης