Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ένας καλύτερος από τον άλλον!

Ο ένας καλύτερος από τον άλλον!
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 - 23:36

Το 2018 ήταν η κορυφαία χρονιά στην ιστορία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Και... φεύγοντας μας γέμισε αναμνήσεις! Και όχι μόνο. Συγκίνηση, χαρά, περηφάνια και γενικότερα, έντονα συναισθήματα. Συναισθήματα που μόνο οι ΓΑΥΡΟΙ μπορούν να ζήσουν!

Οι 27 τίτλοι τη σεζόν 2017-2018 αποδεικνύουν περίτρανα, ότι το 2018 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για τον Θρύλο. Κούπες, τεράστιες νίκες και διακρίσεις από σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, που κατάφεραν και έκαναν υπερήφανο όλο το λαό του Ολυμπιακού. Με πολύ μεγάλη δυσκολία, το gavros.gr προσπάθησε και διάλεξε τους επτά κορυφαίους του Ερασιτέχνη το 2018.

Με τον Γιόζιπ Πάβιτς να προσφέρει τα μέγιστα στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού με την ομάδα πόλο Ανδρών. Το LEN Champions League αποτελεί ένα έπος από τα... λίγα και ο Κροάτης γκολκίπερ, με τις 15 αποκρούσεις του στον τελικό με την Προ Ρέκο στην Γένοβα, ήταν ένας εξ αυτών που ξεχώρισαν. Και μην ξεχνάμε, ότι αναδείχθηκε MVP της κορυφαίος ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Δεν γίνεται, όμως, να μη σταθούμε στην Σάσκια Χίπε. Στο γερμανικό «πολυβόλο» του Ολυμπιακού, στην πρώτη σκόρερ του Θρύλου! Η Γερμανίδα διαγώνια ήταν ο... φόβος και ο τρόμος κάθε αντιπάλου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και έβαλε το... χεράκι της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του CEV Τσάλεντζ Καπ.

Μεγάλη αναφορά πρέπει να γίνει και στον Τοντόρ Αλεξίεφ. Τον Βούλγαρο ακραίο, ο οποίος ήταν ο MVP του περσινού πρωταθλήματος στο βόλεϊ Ανδρών. Ο θηριώδης Τοντόρ, ο οποίος επέστρεψε και επίσημα στον Θρύλο πριν από μερικές ημέρες, «διέλυσε» κάθε ομάδα με τα καρφιά του και πρόσφερε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Λιγκ Καπ και του ασημένιου μεταλλίου στο CEV Τσάλεντζ Καπ.

Για άλλη μία χρονιά στο πόλο Γυναικών, η Αλεξάνδρα Ασημάκη ήταν εκπληκτική. «Φόρτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ, έβγαλε πάθος, ψυχή και καρδιά και ήταν η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού. Σπουδαία αθλήτρια, η οποία έδειξε για μία ακόμα σεζόν την τεράστια ποιότητα και κλάσης της!

Στο χάντμπολ, ο Κώστας Τσιλιμπάρης απέδειξε γιατί θεωρείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Μιλάμε για τον πολυνίκη χαντμπολίστα στην Ελλάδα, με αμέτρητους τίτλους στο ενεργητικό του. Δύο εξ αυτών τους κατέκτησε πριν από μερικούς μήνες με τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή. Το πρώτο πρωτάθλημα και πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του τμήματος! Με τον αρχηγό Τσιλιμπάρη να τα δίνει... όλα και να αποτελεί τον «φύλακα άγγελο» των Πειραιωτών.

Από αυτό το κείμενο δεν θα μπορούσε να λείπει ο Δημήτρης Τσιάμης, ο τριπλουνίστας του Θρύλου, ο οποίος το καλοκαίρι «πέταξε» στα 16.78μ. και κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Απόλυτη δικαίωση για τον πρωταθλητή στίβου του Ολυμπιακού, ο οποίος στα 36 του ανέβηκε για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του σε βάθρο Eυρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Τέλος, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον Απόστολο Χρήστου. Ο νεαρός κολυμβητής πέρα από τα πρωταθλήματα που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό στο ύπτιο, σημείωσε ένα... σωρό Πανελλήνιο ρεκόρ σε κορυφαίες διοργανώσεις που συμμετείχε. Ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο, που έχει πολλά να δώσει στο μέλλον!

Διαβάστε επίσης