Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επτά μαγικές «ερυθρόλευκες» στιγμές!

Επτά μαγικές «ερυθρόλευκες» στιγμές!
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 - 22:15
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Το 2018 ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Μια χρονιά ορόσημο! Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν 27 τίτλους τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη και προσέφεραν χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Το gavros.gr θυμάται επτά χαρακτηριστικές στιγμές από την χρονιά που φεύγει σε λίγες ώρες.

ΕΠΟΣ στην Γένοβα!

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμα χρονιά έγραψε ιστορία. Επικράτησε μέσα στην Ιταλία της παντοδύναμης Προ Ρέκο με 9-7 και ανέβηκε στο... Έβερεστ του ευρωπαϊκού πόλο, μετά από αρκετά χρόνια. Με τους ΓΑΥΡΟΥΣ στο πλευρό της η ομάδα πόλο Ανδρών του Θρύλου κατέκτησε το LEN Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα!

Ευρωπαϊκό μέσα στην Τουρκία!

Το πρώτο, λένε, είναι πάντα το πιο γλυκό. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού μέσα στην Τουρκία κόντρα στην Μπούρσα επικράτησε με 3-1 σετ και έγραψε ιστορία, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος, αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Με την κατάκτηση του CEV Τσάλεντζ Καπ οι «ερυθρόλευκες» ντύθηκαν με... χρυσάφι!

«Ηφαίστειο» το ΣΕΦ!

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού έφτασε στον τελικό του CEV Τσάλεντζ Καπ, κόντρα στην ιταλική Ραβένα. Ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ επέστρεψε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και, φυσικά, αυτό το ματς δεν θα μπορούσε να μην γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας! Η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι ΓΑΥΡΟΙ στο κατάμεστο Φαληρικό γήπεδο μνημονεύεται ακόμα σε όλη την Ευρώπη.

Ασημένιο μετάλλιο στο LEN Τρόφι!

Ένας ακόμα ευρωπαϊκός τελικός το 2018 για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά από την γυναικεία ομάδα πόλο του Θρύλου. Οι «ερυθρόλευκες» μπορεί να μην κατέκτησαν την κούπα, σε έναν αγώνα όπου έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και η διαιτησία, αλλά έδειξαν για άλλη μία φορά, ότι βρίσκονται στην ελίτ της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης!

Ο Αυτοκράτορας επέστρεψε στο θρόνο του!

Ο Θρύλος κατέκτησε για μια ακόμα φορά το πρωτάθλημα στο βόλεϊ των Ανδρών και, μάλιστα, με τρόπο εμφατικό. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με «σκούπα» τον ΠΑΟΚ, κατακτώντας αήττητος τον τίτλο! Έναν τίτλο που πανηγυρίστηκε έξαλλα στο κλειστό του Ρέντη.

Πάει το χάντμπολ, τελείωσε κι αυτό!

Ένα ακόμα άθλημα στο οποίο ο Θρύλος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος! Πριν από μερικούς μήνες ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή κατέκτησε το νταμπλ στο χάντμπολ των Ανδρών. Όσον αφορά τους τελικούς, ο Ολυμπιακός έδειξε το μέταλλο που έχει ως ομάδα, αλλά και την φανέλα του! Τι και αν βρέθηκε πίσω με 2-0 στις νίκες, έκανε την ολική ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και με τρεις σερί νίκες κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα του τμήματος!

Βασιλιάς (και) του ρινγκ!

Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στην πυγμαχία. Ο Θρύλος κατέκτησε το δεύτερο σερί Πανελλήνιο πρωτάθλημα στους Άνδρες, κάνοντας το μάλιστα από την τρίτη ημέρα των αγώνων, που διεξήχθησαν στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης