Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

BIG4SPORTS: Προώθηση της καλής διακυβέρνησης στον Αθλητισμό!

BIG4SPORTS: Προώθηση της καλής διακυβέρνησης στον Αθλητισμό!
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 - 13:03

Στην Βαρκελώνη βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του στα προγράμματα Erasmus+ και συμμετέχοντας στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος «BIG4SPORTS».

Οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν για ακόμη μία φορά τον ηγετικό τους ρόλο στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, έχοντας μαζί τους ακόμη οκτώ εκπροσώπους αθλητικών φορέων και συλλόγων. Όλοι μαζί θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος.

Μάλιστα η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αναλυτικά η ενημέρωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος BIG4SPORTS. Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού και εννέα Ευρωπαϊκών αθλητικών φορέων ένωσαν τις δυνάμεις τους στην διήμερη συνάντηση που διοργάνωσε η συντονίστρια αρχή EPSI στο Μουσείο Αθλητισμού της Καταλανικής Πρωτεύουσας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος από τους οικοδεσπότες του Καταλανικού Αθλητικού Συμβουλίου (Catalan Sport Council) και τους εκπροσώπους της συντονίστριας EPSI. Οι διοργανωτές υποδέχτηκαν τους συμμετέχοντες (Ολυμπιακός, Χασκ Μλάντοστ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Βιένερ, Ααλμποργκ, ICSS Insight, SPONSORA) κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σπουδαιότητα της συμμετοχής τους σε μια τόσο σημαντική Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Στην συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων παραθέτοντας τους βασικούς λόγους που τους ώθησαν να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς και τα δείγματα καλής διακυβέρνησης στο εσωτερικό τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στην σημασία στήριξης από τα Μέλη και τους Φιλάθλους τόσο για τις διακρίσεις των αθλητικών τμημάτων όσο και για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του σωματείου σε διοικητικό επίπεδο.

Η συζήτηση κατευθύνθηκε σε πιο πρακτικές λεπτομέρειες όπως οι βασικές δράσεις και το χρονοδιάγραμμα τους, οι κύριοι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα αυτών όπως είναι η σημασία της ανάπτυξης και εφαρμογής σωστής μεθοδολογίας για την επίτευξη της καλής διακυβέρνησης των αθλητικών φορέων. Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Μαϊου του 2019 και την επόμενη συνάντηση που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στον Πειραιά, με τους ανθρώπους του συλλόγου να σχεδιάζουν ήδη μια εκδήλωση αντάξια των προσδοκιών και του μεγαλείου του.

Το BIG4SPORTS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του ERASMUS+ και αποσκοπεί στον εντοπισμό και την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης των αθλητικών οργανώσεων και ως εκ τούτου, την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Βασίζεται στο όραμα να συνδυάσει ικανότητες και γνώσεις σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων αρχών, της αθλητικής βιομηχανίας και των αθλητικών οργανώσεων, στον τομέα της χρηστής διακυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα υψηλότερα πρότυπα στη διοίκηση του αθλητισμού και, ως εκ τούτου, και η εμπιστοσύνη ιδιωτικών εταιρειών προς τους αθλητικούς φορείς. Το BIG4SPORTS θα στηριχτεί σε υπάρχοντα διεθνή πλαίσια που σχετίζονται με την καλή διακυβέρνηση στον αθλητισμό, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές Ευρωπαϊκές και Διεθνείς πολιτικές που αναπτύσσονται από τη Δ.Ο.Ε., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Διεθνή Συμμαχία για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό (SIGA). Η συμμετοχή επιτυχημένων αθλητικών συλλόγων στο πρόγραμμα θα εξασφαλίσει την εφαρμογή των μηχανισμών καλής διακυβέρνησης σε πραγματικές συνθήκες και θα διευκολύνει την πιθανή υιοθέτηση τους σε ευρύτερη κλίμακα».

Διαβάστε επίσης

Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς

Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς

Η ξέφρενη πορεία του Έλληνα τενίστα στο Αυστραλιανό Όπεν σταμάτησε πάνω στον Ραφαέλ Ναδάλ με τον Ισπανό να παίρνει την πρόκριση στον τελικό με 3-0 σετ.