Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στην ετήσια συνάντηση των Βρυξελλών ο Θρύλος!

Στην ετήσια συνάντηση των Βρυξελλών ο Θρύλος!
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019 - 16:15

Μία ακόμα χρονιά που ο Ολυμπιακός θα δώσει το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Σωματείων (EMCA) και την ενημερωτική Ημερίδα για τον Αθλητισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιπροσωπεία του συλλόγου. Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του ο Θρύλος θα συμμετάσχει για 5η διαδοχική χρονιά εκεί, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, που αναχωρεί τη Δευτέρα το πρωί για τις Βρυξέλλες, έτοιμη να ηγηθεί νέων αθλητικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Θρύλος αποδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία συμμετέχοντας σε προγράμματα που αποσκοπούν στην κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω του αθλητισμού. Το 2019, τέσσερις νέες πρωτοβουλίες έρχονται να γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο το κοινωνικό προφίλ του συλλόγου και να αποδείξουν την αξιοπιστία του ως συνεργάτης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμμετοχή στις εν λόγω συναντήσεις αποτελεί, επίσης, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για νέες συνεργασίες και υλοποίηση ενδιαφερουσών ιδεών που αναδεικνύουν τον ηγετικό του ρόλο στην ευρωπαϊκή αθλητική κοινότητα.

Οι υποχρεώσεις των ανθρώπων του Θρύλου ξεκινούν την Δευτέρα το μεσημέρι με την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος “Multisport Academy”. Σε συνεργασία με την Λάτσιο, τον Ερυθρό Αστέρα και την αθλητική οργάνωση Sports Management, θα συζητηθούν οι βασικές λεπτομέρειες υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος το οποίο αποσκοπεί στην ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και πρακτικών σχετικά με την αποτελεσματικότερη λειτουργία των συλλόγων σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Η παρουσία του Ολυμπιακού στην εν λόγω δράση κρίνεται απαραίτητη θέλοντας να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς συλλόγους και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας του.

Στην συνέχεια, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της EMCA, οι εκπρόσωποι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε και του συνόλου των δράσεων που υλοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό των μελών-συλλόγων της. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να συζητήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ένωσης καθώς και για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων που θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη και πρόκειται να ξεκινήσουν το 2020. Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού ταξιδεύει στην Βελγική πρωτεύουσα έχοντας στις βαλίτσες της τουλάχιστον 6 νέες προτάσεις που αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά τον καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο προσέγγισης και ανάπτυξης αθλητικών δράσεων.

Την Τρίτη, οι συναντήσεις μεταφέρονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στο κτίριο "Charlemagne" όπου θα φιλοξενηθεί η ενημερωτική Ημερίδα για τον Αθλητισμό με σκοπό την παρουσίαση και την εξεύρεση νέων αθλητικών ευκαιριών και πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ των Ευρωπαϊκών αθλητικών σωματείων και φορέων.

Ο κύκλος των συναντήσεων κλείνει την Τετάρτη με την σύσκεψη των συντονιστών των προγραμμάτων που έχουν ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του 2019. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε 4 ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες πολυποίκιλου περιεχομένου έχοντας τον συντονιστικό ρόλο σε δύο από αυτές. Η σύσκεψη αυτή σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των προγραμμάτων όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τεχνικές λεπτομέρειες για την αποτελεσματικότερη υλοποίησής τους. Επιπλέον, αποτελεί προπομπός της τριήμερης συνάντησης που ο Ολυμπιακός προγραμματίζει για τα προγράμματα “My Olympic Experience” και “Sports For Different Heroes” 1-3 Μαρτίου στον Πειραιά. ​

Διαβάστε επίσης