Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αθλητισμός για όλους!

Αθλητισμός για όλους!
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 - 16:51

Ένα μήνα μετά παρουσία του Ολυμπιακού, στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Σωματείων (EMCA) που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες ο σύλλογός προχωράει στη φάση της υλοποίησης των νέων προγραμμάτων Erasmus+. Με βάση το συγκεκριμένο πλαίσιο των θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των μελών και πολυαθλητικών συλλόγων, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο συναντήσεων το διάστημα 1-3 Μαρτίου στην αίθουσα «RED 1925» στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο τη διάδοση των μηνυμάτων και των αξιών που πρεσβεύει το κάθε πρόγραμμα στο οποίο ηγείται ο Ολυμπιακός.

Στην εναρκτήρια συνάντηση της ημερίδας της Παρασκευής, αντικείμενο συζήτησης θα είναι το πρόγραμμα «Sports For Different Heroes» και στη διάρκεια της ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους τους τρόπους και τις τεχνικές λεπτομέρειες για την αποτελεσματικότερη υλοποίησή του. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός για όλους» στην οποία θα αναπτυχθούν οι παράμετροι για την κοινωνικοποίηση των ατόμων που αποτελούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με αναφορά στις ευεργετικές επιδράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους μέσω της άθλησης.

Τέλος, την Κυριακή θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «My Olympic Experience» το οποίο στοχεύει στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της διοργάνωσης, της ανάπτυξης και του συντονισμού αθλητικών δραστηριοτήτων για «όλους». Κατά την διάρκεια υλοποίησης του, οι συμμετέχοντες σύλλογοι καλούνται να διοργανώσουν πολυαθλητικούς αγώνες για φιλάθλους και πολίτες των τοπικών κοινοτήτων τους, στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, διαδίδοντας το μήνυμα και τις αξίες που αντιπροσωπεύουν οι Αγώνες αυτοί, βελτιώνοντας παράλληλα το αθλητικό πνεύμα και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των συμμετεχόντων.

Διαβάστε επίσης