Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αθλητισμός για όλους!» (vid)

«Αθλητισμός για όλους!» (vid)
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 - 00:17

Αφιερωμένη στην επιτυχημένη Ημερίδα «Αθλητισμός για όλους» ήταν η επίσημη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, που προβλήθηκε τη Δευτέρα (4/3) από το OSFP TV και μεταδόθηκε, ταυτόχρονα, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά.

Στη «Μεγάλη μου Αγάπη» παρευρέθηκαν και μίλησαν για τα συμπεράσματα της Ημερίδας ο παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η νομικός και μέλος του ΔΣ του ΑΠΟΕΛ, Γαλάτια Πέτσα.

Γρηγόρης Πολυχρονίδης δήλωσε…

Για την ημερίδα: «Αθλητισμός για όλους»: «Είναι πολύ σπουδαία η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού που εκπόνησε για την Ευρωπαϊκή Ενωση και σε συνεργασία με άλλους πολυαθλητικούς ευρωπαϊκούς συλλόγους το πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους». Θεωρώ πως η εποχή είναι «ώριμη» ώστε το παραολυμπιακό κίνημα να γίνει ίσο με τον αρτιμελή αθλητισμό, γιατί νομοθετικά είναι ίσο εδώ και πολλά χρόνια. Ηρθε πλέον η ώρα και μετά από τόσες επιτυχίες να γίνει και το «πάντρεμα» στην πραγματικότητα, στην ουσία και ο αθλητισμός να είναι πλέον ενιαίος!

Ο Ολυμπιακός βοηθάει στην προβολή όλων αυτών. Όπως είπα και στην ημερίδα το Σάββατο, εάν το δικό μου μετάλλιο δεν προβληθεί, θα χαθεί ο δικός μου ρόλος, που σαν παραολυμπιονίκης είναι διπλός. Δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι, της επιτυχίας και το να δοξάσω τη χώρα μου. Παράλληλα πρέπει και να εμπνεύσω από τη μία τα άτομα με αναπηρία, να δώσω στα μικρά παιδιά το κίνητρο να φαντάζονται και να ονειρεύονται. Μέσα λοιπόν από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προγράμματα γίνεται ευκολότερο και το δικό μας έργο».

Για το παραολυμπιακό κίνημα: «Το παραολυμπιακό κίνημα είναι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα και πολύ δυνατό. Η χώρα μας είναι από τις μεγαλύτερες αθλητικές δυνάμεις στον κόσμο. Αναπτύσσονται σχεδόν όλα τα αθλήματα κι όλα αυτά χάρη στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Όλα αυτά όσον αφορά τον πρωταθλητισμό. Όμως, θα πρέπει να υπάρχει διάκριση με τον μαζικό αθλητισμό, τον αθλητισμό για όλους για τον οποίο μιλάμε. Είναι εντελώς διαφορετικές οι ανάγκες και ως εκ τούτου η αντιμετώπισή τους. Για αυτό επαναλαμβάνω το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι η προβολή όλων αυτών».

Για την αντιμετώπιση από την κοινωνία: «Πρέπει να συζητάμε τελείως ανοικτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μόνο έτσι θα κάνουμε την αρχή προκειμένου να αντιληφθεί σύσσωμη η κοινωνία πως πρέπει να γίνει πιο προσβάσιμη για όλους εμάς. Πρώτα θα πρέπει να γίνει πιο προσβάσιμο το ίδιο το μυαλό μας. Εγώ π.χ. που έχω κινητική αναπηρία εάν βρεθώ με κάποιον που έχει νοητική στέρηση δεν θα έχω καμία εμπειρία και σίγουρα δεν θα ξέρω πώς να του φερθώ. Επίσης χρειάζεται να σεβόμαστε τον διπλανό μας. Και το λέω για αυτούς που παρκάρουν τα αυτοκίνητά του μπροστά από τις αναπηρικές ράμπες. Αν δεν σεβαστούμε τις ανάγκες ο ένας του άλλου δεν θα προχωρήσουμε ως κοινωνία».

Η Γαλάτια Πέτσα είπε…

Για την Ημερίδα: «Θέλω και μέσω της εκπομπής να συγχαρώ τον Ολυμπιακό και την κα Τσιλιγκίρη και την ομάδα της για τη θαυμάσια πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Αθλητισμός για όλους». Η διοργάνωση και η επιμέλεια της ημερίδας ήταν άψογη. Το πρόγραμμα αφορά τα ΑΜΕΑ και όχι μόνο. Όταν λέμε αθλητισμός για όλους αναφερόμαστε και σε ευπαθείς ομάδες αλλά και σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό. Παρακολουθήσαμε αξιόλογους ομιλητές να αναπτύσσουν μία σειρά θεμάτων που θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για την εξέλιξη του προγράμματος. Μην ξεχνάμε πως ο αθλητισμός έχει θεραπευτικές ικανότητες ώστε να βοηθήσει όλα αυτά τα άτομα. Όλα αυτά ξεκινούν από τη γνώση».

Για τις επόμενες κινήσεις του ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο του προγράμματος: «Ηδη, από την Κυριακή έχω επικοινωνήσει σε όλο το ΔΣ του ΑΠΟΕΛ το πόσο ενθουσιασμένη είμαι από τη διοργάνωση της ημερίδας στο Καραϊσκάκη. Θέλουμε να θεσπίσουμε να έρχονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα άτομα με ειδικές ανάγκες να παρακολουθούν τις ομάδες μας, να συναναστρέφονται με τους αθλητές μας και να γνωρίσουν από πιο κοντά τα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογός μας. Πρέπει να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για τα ΑΜΕΑ να γυμνάζονται και για τη σωματική αλλά και τη ψυχική τους υγεία».

Το μήνυμα που στέλνει: «Το μήνυμα μου είναι πως και τα ΑΜΕΑ μπορούν να προσαρμοστούν και να επωφεληθούν από την άσκηση. Ως ΑΠΟΕΛ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εκτελέσουμε σωστά το πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους». Θέλω να ευχηθώ και σε εμάς και στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία και στο πρόγραμμα αλλά και στους αγωνιστικούς στόχους των ομάδων μας».

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα έγραψε ιστορία στη Γλασκώβη!

Η Ελλάδα έγραψε ιστορία στη Γλασκώβη!

Στην πέμπτη θέση του πίνακα των μεταλλίων, υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, ολοκλήρωσε η Ελλάδα την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.