Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παγκόσμια αναγνώριση για τον Σγουρόπουλο!

Παγκόσμια αναγνώριση για τον Σγουρόπουλο!
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 - 21:21

Διθυράμβους και παγκόσμια αναγνώριση από τον κόσμο του αθλήματος για τον αθλητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σγουρόπουλο, περιλαμβάνει ο απόηχος στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο απλό Ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21!

Τα ρεπορτάζ της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ETTU) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ITΤF) ήταν ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά για τον 19χρονο άσο, ενώ στέκονται και στη συγκυρία να έχει σημειώσει σε πορτογαλικό έδαφος τις δύο από τις τρεις κορυφαίες διακρίσεις του σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Επίσης, τα ρεπορτάζ από το κλείσιμο των αγώνων στο Γκοντομάρ περιλάμβαναν και τη συγνώμη του Γκέριτ Ένγκεμαν για την απρεπή συμπεριφορά του στο φινάλε του τελικού όταν δεν έδωσε το χέρι του στον Σγουρόπουλο, έσπασε το μπαλάκι και γενικά έβγαλε έντονο εκνευρισμό. Η ιστοσελίδα της Γερμανικής Ομοσπονδίας του αθλήματος φιλοξένησε δηλώσεις του, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφία του μαζί με τον Σγουρόπουλο τονίζοντας ότι οι δυο τους έχουν καλή σχέση! O 20άχρονος διεθνής έδειξε μετανιωμένος για την άσχημη στάση του κι επισήμανε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Έλληνα πρωταθλητή.

«Ο Γιάννης Σγουρόπουλος συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ευρώπη», τιτλοφόρησε το θέμα η ETTU κι αφού σημείωσε ότι χρειάστηκε να περάσει από όλα τα στάδια του αγωνίσματος μπαίνοντας κιόλας στις θέσεις τρία και τέσσερα των ομίλων, ανέφερε ότι στην καταπληκτική πορεία του νίκησε όλους τους Γερμανούς αθλητές και τους δύο καλύτερους Ρουμάνους!

«Ο αγώνας εναντίον του Πλετέα ήταν ο σκληρότερος, όπως πάντα, αλλά ούτε και η μονομαχία εναντίον του Σίπος ήταν εύκολη. Το στυλ του Σίπος είναι πολύ δύσκολο για μένα. Στο τέλος ήμουν πολύ κουρασμένος, ο ώμος μου πόνεσε και είχα προβλήματα με αυτό και στον τελικό, αλλά τα κατάφερα», δήλωσε ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού.

Όσο δύσκολος ήταν ο τελικός άλλο τόσο δύσκολος ήταν και ο ημιτελικός με τον Σίπος, μάλιστα μία ακόμα σύμπτωση για τον νεαρό Ελευσίνιο είναι ότι και στο Γκιμαράες, πριν από δύο χρόνια, που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό Νέων είχε επικρατήσει σε ημιτελικό και τελικό στα επτά σετ!

«Είναι πάντα πρόβλημα όταν οι παίκτες παίζουν ενάντια σε αντιπάλους που γνωρίζουν πολύ καλά. Είναι δύσκολο να βρούμε κάτι καινούργιο τακτικά. Έπρεπε να αλλάξουμε λίγα πράγματα μετά τον αγώνα με την Πλετέα, αλλά το ματς παρέμεινε πολύ κλειστό», εξήγησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και συμπλήρωσε: «Είπα στον Γιάννη όταν δέχτηκε την ισοφάριση ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Ο αληθινός πρωταθλητής πρέπει να πολεμήσει μέχρι την τελευταία μπάλα. Όλοι γνωρίζαμε ότι ο Σίπος θα έχανε πολύ δύσκολα».

Το σάιτ της ITTF έγραψε στο τίτλο: «Ο Γιάννης Σγουρόπουλος νίκησε στο Γκοντομάρ, απολαμβάνει και πάλι επιτυχία στην Πορτογαλία». Και τόνιζε μέσα: «Επανέλαβε το κατόρθωμα πέρσι στο Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας και τώρα, δύο χρόνια μετά τον αρχικό θρίαμβο, περίπου 70 μίλια βορειότερα, ο Σγουρόπουλος της Ελλάδας σημείωσε και πάλι κορυφαία επιτυχία κατακτώντας τον τίτλο στο απλό Ανδρών στο Ευρωπαϊκό του Γκοντομάρ. Και η επιτυχία ήρθε με σκληρό ανταγωνισμό και όχι χωρίς ήττα. Έπαιξε συνολικά εννέα αγώνες σε τέσσερις μέρες για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο».

Διαβάστε επίσης