Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρωτοβουλία της Χριστίνας Τσιλιγκίρη

Η πρωτοβουλία της Χριστίνας Τσιλιγκίρη
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 - 14:16

Το κοινωνικό του προφίλ ανέδειξε για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση «Αθλητισμός και Άτομα με Νοητική Υστέρηση».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί προσωπική έμπνευση της Γενικής Γραμματέως του Ολυμπιακού, Χριστίνας Τσιλιγκίρη, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει αναπτύξει ευρέως την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για την αθλητική δραστηριότητα και κοινωνικοποίηση των ατόμων με νοητική υστέρηση τόσο στις Συνελεύσεις της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών συλλόγων (E.M.C.A.) όσο και στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συγκεκριμένα ιδέα έλαβε την καθολική αποδοχή των ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων και εγκρίθηκε με υψηλή βαθμολογία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από την έναρξη του προγράμματος (Ιανουάριος 2019) ο σύλλογος έχει υλοποιήσει σειρά δράσεων με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων αυτών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Τον Μάρτιο, ο Ολυμπιακός διοργάνωσε την Ημερίδα «Αθλητισμός για όλους» δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άθληση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον, ο σύλλογος «τρέχει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καμπάνια με βίντεο αθλητών/αθλητριών δηλώνοντας την στήριξη τους στο εν λόγω πρόγραμμα και την περαιτέρω διάδοσή του. Οι δράσεις κορυφώθηκαν με την χθεσινή εκδήλωση και την βασική υλοποίηση του προγράμματος διοργανώνοντας αθλητικές δραστηριότητες για τα άτομα αυτά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020 με τους ανθρώπους του Θρύλου να προγραμματίζουν από τώρα και επόμενες δράσεις με σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με νοητική υστέρηση.​

Διαβάστε επίσης