Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι. Συνεχίζουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στην ελίτ της Ευρώπης!

Στην ελίτ της Ευρώπης!
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 - 21:15

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού τα έδωσε όλα κόντρα στην Σαμπαντέλ στον τελικό της LEN Euroleague, ωστόσο, δεν κατάφερε να κατακτήσει για ακόμη μία φορά την κορυφή της Ευρώπης. Γεμίζοντας, όμως, και πάλι με υπερηφάνεια τον κόσμο της ομάδας για την τεράστια επιτυχία της και τη φετινή σεζόν, με τη συμμετοχή της σε έναν ακόμη ευρωπαϊκό τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» για ακόμη μία χρονιά κατάφεραν κάτι το απίστευτο, το συναρπαστικό! Βρέθηκαν σε ακόμη έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν εκεί και με την ανδρική ομάδα πόλο του Θρύλου, η οποία θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Ο Θρύλος από το 2012 μέχρι και σήμερα βρίσκεται τουλάχιστον σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Γεγονός που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει όχι μόνο να φτάσει στην κορυφή, αλλά και να παραμείνει εκεί. Κάτι το οποίο γνωρίζουν όσοι βρίσκονται κοντά στον αθλητισμό ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Το να φτάσεις στην κορυφή μπορεί να συμβεί. Το να παραμείνεις εκεί για 7 συνεχόμενα χρόνια, χρειάζεται τεράστια δουλειά, προσήλωση. Και ο Θρύλος τα έχει καταφέρει. Αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο του πλανήτη.

Με την τεράστια βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, την καθοδήγηση του Μιχάλη Κουντούρη και των συνεργατών του, αλλά και φυσικά με τη βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού ο Θρύλος έχει γιγαντωθεί στην Ευρώπη, ενώ και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κατάφεραν να φτάσουν ξανά την ομάδα στην κορυφή, κατακτώντας 2 σερί Ευρωλίγκες.

Πιο αναλυτικά, όμως, ο Ολυμπιακός από το 2012 μέχρι και σήμερα έχει βρεθεί σε τουλάχιστον έναν ευρωπαϊκό τελικό ανά χρονιά, έχοντας κατακτήσει 7 κούπες σε τέσσερα διαφορετικά σπορ. Αριθμοί που μιλούν από μόνοι τους για τις τεράστιες επιτυχίες του Θρύλου

Το 2012 ο Θρύλος επέστρεψε στην κορυφή στο μπάσκετ ανδρών, κατακτώντας την Ευρωλίγκα, έπειτα από τον αλησμόνητο τελικό στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός έκανε το repeat σηκώνοντας και πάλι την Ευρωλίγκα, γράφοντας ιστορία.

Το 2014 η ανδρική ομάδα μπάσκετ των Πειραιωτών έφτασε και πάλι στον τελικό της Ευρωλίγκας, χωρίς όμως να καταφέρει να σηκώσει και πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο. Την ίδια χρονιά, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κατέκτησε το LEN Trophy, ενώ έφτασε στον τελικό του LEN Super Cup, όπου δεν τα κατάφερε.

Το 2015 ο Ολυμπιακός έφτασε σε δύο ακόμη ευρωπαϊκούς τελικούς, τους οποίους και κατέκτησε, γεμίζοντας χαρά και υπερηφάνεια τον κόσμο του Θρύλου. Πιο συγκεκριμένα, η γυναικεία ομάδα πόλο του Θρύλου κατέκτησε τόσο το τρόπαιο στην LEN Euroleague όσο και το LEN Super Cup.

Το 2016 ο Ολυμπιακός είχε και πάλι μία συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό, με την ομάδα πόλο ανδρών να φτάνει στον τελικό, χωρίς να καταφέρνει να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Την επόμενη χρονιά, το 2017, ο Θρύλος έφτασε σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς. Στο μπάσκετ ανδρών ο Ολυμπιακός έπειτα από μία τρομερή σεζόν, έφτασε στον τελικό, χωρίς, όμως, να καταφέρνει να κατακτήσει την κούπα. Στον τελικό της Ευρώπης έφτασε και η γυναικεία ομάδα πόλο γυναικών, καθώς και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Θρύλου.

Τέλος, την περυσινή σεζόν ο Θρύλος και πάλι είχε συμμετοχή σε 3 ευρωπαϊκούς τελικούς, κατακτώντας τον τίτλο του LEN Champions League στο πόλο ανδρών, το CEV Challenge Cup στο βόλεϊ γυναικών, ενώ έφτασε στον τελικό του CEV Challenge Cup στο βόλεϊ ανδρών.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης! Έχοντας συμμετοχή σε τουλάχιστον έναν ευρωπαϊκό τελικό ανά χρονιά, κατακτώντας 7 κούπες στα τελευταία 9 χρόνια.

Με όλους τους αντίπαλους του Θρύλου να μην μπορούν ούτε να φανταστούν τα όσα έχει και συνεχίζει να πετυχαίνει ο Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα.

Και το μόνο σίγουρο είναι ότι έπεται και ακόμη λαμπρότερη συνέχεια. Με περισσότερους τίτλους και συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς, κάνοντας χαρούμενους και υπερήφανους όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ!

Διαβάστε επίσης

Δεν σταματά να βοηθά! (vid)

Δεν σταματά να βοηθά! (vid)

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, όπως κάνει εδώ και 5 χρόνια στα πλαίσια του «Μη σταματάς να βοηθάς», συνεχίζει την φιλανθρωπική του δράση.