Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι κούπες έγιναν συνήθεια...

Οι κούπες έγιναν συνήθεια...
Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019 - 00:15
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Έπρεπε να φτάσουμε στις αρχές του Αυγούστου προκειμένου ο Ολυμπιακός να... σταματήσει να σηκώνει τίτλους και τρόπαια. Την Δευτέρα (5/8) ο Θρύλος της Ελλάδας και του κόσμου πήρε μαζί του στον Πειραιά άλλα τρία Κύπελλα τα οποία πλέον θα κοσμούν την τεράστια συλλογή του.

Φυσικά, δεν μιλάμε για άλλα από αυτά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης! Με τους «ερυθρόλευκους» να σηκώνουν στον ουρανό του Αλίμου τις νούμερο 16, 17, 18 κούπες για φέτος. Πραγματικά μια τεράστια συγκομιδή την οποία μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να καταφέρει!

Η χρονιά ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Αρχές Ιανουαρίου και οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούσαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο Καρπενήσι. Εκεί όπου η ανδρική ομάδα πόλο επικρατούσε στον τελικό της Βουλιαγμένης και πανηγύριζε έτσι έναν ακόμα τίτλο. Φυσικά στη συνέχεια ήρθε και το πρωτάθλημα προκειμένου ο Θρύλος να κατακτήσει ένα ακόμα νταμπλ.

Λίγες ημέρες αργότερα προς το τέλος του Ιανουαρίου, ο Αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ, κατακτούσε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς για το άθλημα, αυτόν του League Cup «Νίκος Σαμαράς». Η συνέχεια για την ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ γνωστή. Τελικοί πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ και άλλο ένα πρωτάθλημα που «έπιασε» Λιμάνι.

Μπαίνει ο Φεβρουάριος και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μείνει παραπονεμένος και χωρίς να σηκώσει κούπα. Η ανδρική ομάδα Στίβου του συλλόγου κατακτά για άλλη μια φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα του κλειστού προσθέτοντας έτσι στη συλλογή της ένα ακόμα τρόπαιο. Αρκετούς μήνες μετά όπως είναι φυσικό και φυσιολογικό κατακτά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στις Άνδρες και κάνει το νταμπλ.

Μάρτης.... γδάρτης και παλουκοκάυτης έλαγαν οι παλιοί, αλλά φυσικά αυτό δεν υφίσταται για τον Ολυμπιακό. Το ημερολόγιο έγραφε 16/3 όταν η ομάδα χάντμπολ κατακτούσε το δεύτερο διαδοχικό Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ με 23-13 στην Πάτρα. Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Και πάλι κόντρα στην ΑΕΚ. Και πάλι μακριά από το Ρέντη, μιας και πήρε μια εύκολη νίκη στο ΟΑΚΑ (δεν αναφερόμαστε καν στα επεισόδια που έκαναν οι «φίλαθλοι» των γηπεδούχων) παίρνοντας έτσι το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, στα δύο χρόνια λειτουργείας του τμήματος.

Μερικές ημέρες αργότερα ήρθε και ο πρώτος τίτλος για φέτος για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκες» κερδίζοντας με 78-69 τη Νίκη Λευκάδας κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας. Όπως και στα άλλα τμήματα έτσι και εδώ λίγους μήνες μετά ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τέταρτο διαδοχικό νταμπλ για τα κορίτσια του Γιώργου Παντελάκη στα τέσσερα χρόνια του τμήματος και μάλιστα αήττητο. Όχι μόνο το φετινό βέβαια. Αλλά και τα τέσσερα είναι αήττητα.

Αρχές Απριλίου και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Συμμετέχει σε ένα ακόμα Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας στις Σέρρες, κερδίζει τον Α.Ο. Θήρας στον τελικό με 3-1 και κατακτά ένα ακόμα Κύπελλο Ελλάδας. Το μόνο μελανό σημείο του αγώνα, ο τραυματισμός της Κατερίνας Γιώτα, η οποία από τότε δεν έχει παίξει ακόμα, αλλά δεν έχει λείψει ποτέ δίπλα από την ομάδα της. Φυσικά και εδώ λίγους μήνες αργότερα οι «ερυθρόλευκες» του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θα κατακτήσουν και το πρωτάθλημα κάνοντας ένα ακόμα νταμπλ. Μάλιστα, ήταν το 7ο σερί πρωτάθλημα και 7ο σερί νταμπλ.

Αρχές Μαϊου και συγκεκριμένα στις 16 ήρθε μια ακόμα κούπα για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά από την γυναικεία ομάδα πόλο. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 3-2 νίκες της Βουλιαγμένης και μέσα στο Παπαστράτειο σήκωσαν το 6ο σερί πρωτάθλημα και 10ο συνολικά για το τμήμα. Μάλιστα, αυτή η κούπα ήταν με τεράστια ανατροπή από 1-2 στη σειρά των τελικών ενώ εκείνο το ματς ήταν και το μεγάλο αντίο της αρχηγού του Ολυμπιακού, Φιλιώς Μανωλιουδάκη.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στον Ιούλιο. Όπου το καλοκαίρι παίρνουν σειρά τα θαλάσσια σπορ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός διαπρέπει συνεχώς. Η ομάδα Open Water βρίσκεται στο Βόλο όπου κατακτά ένα ακόμα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για να έρθουν στη συνέχεια οι σημερινές κούπες της κολύμβησης (Γενική, Ανδρών και Γυναικών) για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση.

Να ολοκληρωθεί; Όχι ακόμα. Μιας και σε μερικές ημέρες υπάρχει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει μια ακόμα κούπα.

Αναλυτικά, η φετινή συγκομιδή τίτλων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Βόλεϊ Ανδρών (2): Πρωτάθλημα, League Cup
Βόλεϊ Γυναικών (2): Πρωτάθλημα, Κύπελλο
Χάντμπολ Ανδρών (2): Πρωτάθλημα, Κύπελλο
Πόλο Γυναικών (1): Πρωτάθλημα
Πόλο Ανδρών (2): Πρωτάθλημα, Κύπελλο
Μπάσκετ Γυναικών (2): Πρωτάθλημα, Κύπελλο
Πυγμαχία (1): Πρωτάθλημα
Στίβος Ανδρών (2): Πρωτάθλημα Κλειστού, Πρωτάθλημα Ανοιχτού
Κολύμβηση (3): Πρωτάθλημα Γενικής Βαθμολογίας, Πρωτάθλημα Ανδρών, Πρωτάθλημα Γυναικών
Open Water (1): Πρωτάθλημα

Διαβάστε επίσης

Κορυφαίος ο Χρήστου του Θρύλου!

Κορυφαίος ο Χρήστου του Θρύλου!

Ο κολυμβητής του Θρύλου αναδείχθηκε ως ο καλύτερος του Πανελληνίου πρωταθλήματος, πιάνοντας μάλιστα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ο «Αυτοκράτορας» (και) της πισίνας!

Ο «Αυτοκράτορας» (και) της πισίνας!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 60ό πρωτάθλημα κολύμβησης στην ιστορία του, το 24ο διαδοχικό και το 49ο τα τελευταία 51 χρόνια! Όλα τα επιτεύγματα της θρυλικής ομάδας...