Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Μόνο ο Ολυμπιακός υλοποιεί τέτοιες πρωτοβουλίες!»

«Μόνο ο Ολυμπιακός υλοποιεί τέτοιες πρωτοβουλίες!»
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 - 22:45

Μια εξαιρετική δράση, το Tae Kwon Do για ΑΜΕΑ, διοργανώθηκε από τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (14/11) στις εγκαταστάσεις των πολεμικών τεχνών στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ως Project manager του προγράμματος Sports For Different Heroes και εκ μέρους τoυ Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, ως υπεύθυνη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δήλωσε: «Ο σκοπός του προγράμματος και η σύλληψη της ιδέας είναι ο κόσμος να μάθει ποια είναι τα άτομα με νοητική υστέρηση, με νοητική αναπηρία. Δυστυχώς υπάρχει μια ημιμάθεια σε αυτό το κομμάτι, το οποίο οδηγεί και σε ένα φόβο και ειδικά στα παιδάκια. Εμείς λοιπόν μέσα από αυτό το πρόγραμμα προσπαθούμε να κοινωνικοποιήσουμε αρχικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες γιατί θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν έχουν τις ίδιες δραστηριότητες και την ίδια καθημερινότητα που έχουμε εμείς και ταυτόχρονα όμως με αυτό τον τρόπο ενημερώνονται και τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά για όλων των ειδών τις διαφορετικότητες που υπάρχουν στη νοητική υστέρηση και αναπηρία αντίστοιχα».

Ο Διευθυντής Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μανώλης Τσιρογιάννης, πρόσθεσε: «Για ακόμα μια φορά οι ακαδημίες του Ολυμπιακού είναι δίπλα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες! Όπως και παλιότερα με τις ακαδημίες βόλεϊ και χάντμπολ, έτσι και με την ακαδημία Ταε Κβο Ντο, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι στον αθλητισμό μπορούμε όλοι μαζί να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Προσπαθούμε να δώσουμε στα παιδιά χαρά μέσα από την κοινή προπόνηση και να δουν και αυτά ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Είμαστε αρωγοί σε αυτά τα προγράμματα με όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και στέλνουμε για ακόμα μια φορά ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης».

Η Βουλευτής Α’ Πειραιά, Νόνη Δούνια, ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε μια υπέροχη δράση του Ολυμπιακού που είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Sports For Different Heroes, που προτάσσει τον αθλητισμό για όλους και οφείλει να είναι για όλους! Ενισχύει το αγκάλιασμα και την αγάπη της διαφορετικότητας όπως και η Δράση Ζωγραφίζουμε την Νοητική Αναπηρία που υλοποιεί ο Δήμος και αφορά άτομα με αναπηρία. Θέλουμε να κοινωνικοποιηθούν αυτά τα άτομα, να ενταχθούν όπως όλοι στην κοινωνία και ένας πολύ όμορφος τρόπος είναι μέσα από τις τέχνες και τον αθλητισμό και γιαυτό είμαστε σήμερα εδώ και αγκαλιάζουμε αυτή τη δράση».

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιά, Γιάννης Μελάς, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, για μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και για να κατανοήσουμε όλοι μας τις δυσκολίες των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να τους ζούμε σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας! Η προπόνηση αθλητών ΑΜΕΑ με τους αθλητές του tae kwon do του Ολυμπιακού δίνει χαρά και στις δυο κατηγορίες αθλητών αλλά ταυτόχρονα θα δώσει σε όλους μας ένα μάθημα ζωής, να γνωρίσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να τους σεβόμαστε στην καθημερινότητα και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη. Μακάρι το παράδειγμα του Ολυμπιακού να το ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογο και να γίνει ο αθλητισμός πρωτοπόρος και δάσκαλος στο σεβασμό τν ανθρώπων με ειδικές ανάγκες».

Ο Διευθυντής Αθλητικού τομέα Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή και Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Βετεράνων Ολυμπιακού, Αντώνης Γλύκας, δήλωσε: «Τεράστιο το κοινωνικό μήνυμα που δίνει ο Ολυμπιακός για ακόμα μια φορά, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ξυνή και τα ΙΕΚ Αλφα. Είμαστε όλοι μαζί μια αγκαλιά προκειμένου να στηρίξουμε τους ανθρώπους με τις ειδικές δεξιότητες! Το στηρίζουμε όλοι αυτό το έργο και γινόμαστε ένα για το παιδί και για τον άνθρωπο και είμαστε δίπλα ιδιαίτερα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μόνο ο Ολυμπιακός ξέρει και υλοποιεί τέτοιες πρωτοβουλίες και φαντάζομαι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του, ώστε να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι είναι τόσο χρήσιμοι και να προσφέρουν όσο μπορούν. Ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί σε αυτά, πρωτοπορεί στην εκπαίδευση, πρωτοπορεί στα πρωταθλήματα αλλά πρωτοπορεί και στην μεγάλη αγκαλιά που δίνει στον άνθρωπο. Πολλά μπράβο στον πρόεδρο τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Μιχάλη Κουντούρη, την κα. Τσιλιγκίρη, τον Δήμαρχο του Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και όσους αγαπούν και αγκαλιάζουν τον άνθρωπο για τέτοιες εξαιρετικού επιπέδου πρωτοβουλίες».

Ο Προπονητής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tae Kwon Do για ΑΜΕΑ, Νικηφόρος Κοτρίδης, σημείωσε: «Το νόημα της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι ο αθλητισμός αγκαλιάζει όλα τα παιδιά. Εμείς σαν Διεθνής Ομοσπονδία Ταε Κβο Ντο για άτομα με αναπηρίες Ελλάδας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ολυμπιακό που μας βοηθάει να αναδείξουμε αυτό που πρεσβεύουμε. Πρεσβεύουμε την εξωστρέφεια, θέλουμε να βγουν τα παιδιά από το σπίτι και να ασχοληθούν με μια πολεμική τέχνη που έχει πάρα πολλά να τους δώσει. Θα ήθελα να πω ότι η εκδήλωση αυτή έχει τη στήριξη και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τη χαιρετίζει και ο Πρόεδρος της, Μπεν Έβανς και ελπίζουμε να έχει και συνέχεια».​

Διαβάστε επίσης