Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Επτά χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αθλητικών Συλλόγων!

Επτά χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αθλητικών Συλλόγων!
Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020 - 20:02

Συμπληρώθηκαν σήμερα 7 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αθλητικών Συλλόγων (EMCA). Ήταν 8 Ιανουαρίου 2013 όταν 6 ευρωπαϊκά πολυαθλητικά σωματεία, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός αποφάσισαν να ιδρύσουν μια Ένωση που αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντα των πολυαθλητικών συλλόγων στην Ευρώπη και αναδεικνύει την ανάπτυξη και την διάδοση του αθλητισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ένωση σήμερα αριθμεί 26 μέλη μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, η Λάτσιο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Λέφσκι Σόφιας, η Χασκ Μλάντοστ, η Σπόριτνγκ, ο Ερυθρός Αστέρας και το ΑΠΟΕΛ. Πρόεδρος της Ένωσης είναι η κυρία Vanina Milanova, Γενικός Γραμματέας ο κύριος Federico Eichberg ενώ Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων είναι η κυρία Χρίστινα Τσιλιγκίρη, ο κύριος Bojan Mijatovic και ο κύριος Malte Kalsbach.

Από το 2013 έως σήμερα, τα μέλη της Ένωσης συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Ολυμπιακό να παίρνει μέρος σε 11 από αυτά έχοντας μάλιστα τον ρόλο του συντονιστή σε 4. Πρόκειται για προγράμματα ποικίλου περιεχομένου που αποσκοπούν στην ανάδειξη της πολυαθλητικής εκπαίδευσης, την βελτιώση της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό και την κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω αθλητικών δραστηριότητων.

Χρόνο με τον χρόνο η Ένωση αναπτύσσεται όλο και περισσότερο με τον σύλλογο μας να πρωταγωνιστεί στις εργασίες της αναδεικνύοντας τον ηγετικό ρόλο του κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Διαβάστε επίσης

Η Σάκκαρη «λύγισε» από την Οσάκα...

Η Σάκκαρη «λύγισε» από την Οσάκα...

Παρά την καλή προσπάθεια που έδειξε, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν απέφυγε τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Brisbane International, καθώς ηττήθηκε με 6-2, 6-7 (4), 6-3...

Μεγάλη νίκη για τον Τσιτσιπά!

Μεγάλη νίκη για τον Τσιτσιπά!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κέρδισε για πέμπτη διαδοχική φορά τον Ζβέρεφ και έβαλε ξανά την Ελλάδα στη διεκδίκηση της νίκης, απέναντι στη Γερμανία, στο ATP Cup...