Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος αναπτύσσει τη δράση του!

Ο Θρύλος αναπτύσσει τη δράση του!
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 - 13:49

Πάντα δραστήριος ο ΟΣΦΠ, εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ακολουθεί τον δρόμο της προσφοράς στην κοινωνία και ξεκινάει δυναμικά την παρουσία του στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το 2020.

Το νέο έτος, ο Σύλλογος θα συμμετέχει σε 7 διαφορετικά προγράμματα, τρία εκ των οποίων υλοποιούνται από το 2019 και τέσσερα έρχονται να προστεθούν στην λίστα με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο Θρύλος τα τελευταία χρόνια.

Πλέον, ο Ολυμπιακός αριθμεί 11 (!) συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα έχοντας αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο σε τέσσερα από αυτά, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ μεταξύ των μελών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA).

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει στο ότι ο σύλλογος συμμετέχει για πρώτη φορά σε πρόγραμμα Horizon 2020 κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν στις τάξεις της EMCA. Το πρόγραμμα Data Vaults εντάσσεται στην κατηγορία πληροφορικής και νέων τεχνολογιών αποδεικνύοντας ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον του συλλόγου για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον αθλητισμό.

Σχετικά με τις άλλες πρωτοβουλίες, εκείνες αποσκοπούν στην διάδοση της σημασίας της φυσικής δραστηριότητας για τα νέα παιδιά (APPLE) και στην κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (Disability WaterSports και Sports & Diabetes).

Όσον αφορά τις δράσεις που συνεχίζονται από το 2019, αφορούν την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση (Sports For Different Heroes), την καλή διακυβέρνηση στον αθλητισμό (Big4sports) και την ανταλλαγή καλών αθλητικών πρακτικών (Multisport Academy).

Τόσο για τα νέα όσο και για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ο σύλλογος έχει ήδη προγραμματίσει μεγάλο αριθμό δράσεων δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της Διοίκησης για την υλοποίηση εξωαγωνιστικών αθλητικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών.

Διαβάστε επίσης

Εύκολη νίκη για τη Σάκκαρη!

Εύκολη νίκη για τη Σάκκαρη!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Ντιατσένκο και με 2-0 σετ, προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά της Αδελαΐδας!