Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέες προτάσεις στην ετήσια Γενική Συνέλευση της EMCA

Νέες προτάσεις στην ετήσια Γενική Συνέλευση της EMCA
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 16:44

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων στις Βρυξέλλες. Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού παρευρέθηκε στην εν λόγω συγκέντρωση για μία ακόμη χρονιά δείχνοντας τον ενεργό ρόλο του συλλόγου στην υλοποίηση πολυαθλητικών και κοινωνικών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου της Ένωσης κυρίας Vanina Milanova και του Γενικού Γραμματέα κύριου Federico Eichberg. Στην συνέχεια, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα αναδιαμόρφωσης της Ένωσης με σκοπό να μεγαλώσει η απήχησή της και να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις νέες προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν τον Απρίλιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για μια ακόμη χρονιά, ο Ολυμπιακός πρότεινε νέες και καινοτόμες ιδέες για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων οι οποίες είχαν την καθολική αποδοχή των υπόλοιπων συλλόγων/μελών της EMCA. Ο σύλλογος αναμένεται να λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό προτάσεων για νέες δράσεις Erasmus+ τον προσεχή Απρίλιο συμβάλλοντας ενεργά στην διάδοση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε το Αθλητικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας και Καινοτομίας στον Αθλητισμό (EPSI). Σκοπός του Συνεδρίου είναι η συζήτηση μεταξύ ευρωπαϊκών αθλητικών οργανώσεων και φορέων με σκοπό την ανάπτυξη νέων αθλητικών προγραμμάτων. Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν δυνατότητες μελλοντικών συνεργασιών και παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους συμβούλους λεπτομέρειες σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα: Erasmus+, COSME, Horizon 2020 και LIFE. Ο Ολυμπιακός έδωσε το παρών και στην εν λόγω συνεδρίαση προσεγγίζοντας το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών αθλητικών οργανώσεων για συνεργασία σε νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός παρών στην Sport Info Day!

Ο Ολυμπιακός παρών στην Sport Info Day!

Το «μπαράζ» συναντήσεων στις Βρυξέλλες συνεχίστηκε, για τον Ολυμπιακό, με την Ενημερωτική Ημερίδα για τον αθλητισμό, που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...

47 σερί νίκες επί του «πελάτη» ΠΑΟ!

47 σερί νίκες επί του «πελάτη» ΠΑΟ!

Τα «γλέντια» επί του Παναθηναϊκού δεν έχουν σταματημό, μιας και το σερί έχει φτάσει στο εξωπραγματικό 47-0 κόντρα στους «πράσινους» στα αθλήματα του Ερασιτέχνη από το 2015.

Τσακώνονται και μεταξύ τους!

Τσακώνονται και μεταξύ τους!

Στα άκρα έχουν έρθει οι σχέσεις ανάμεσα σε Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και τους οπαδούς της ομάδας! Μια ωραία οικογένεια…