Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τηλεδιάσκεψη του προγράμματος Big4Sports!

Η τηλεδιάσκεψη του προγράμματος Big4Sports!
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 - 00:35

Εκπρόσωποι τεσσάρων ευρωπαϊκών αθλητικών φορέων (EPSI, SPORSORA, ICSS, Catalan Sport Council) και πέντε ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων (Ολυμπιακός, Χασκ Μλάντοστ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Βίνερ, Ααλμποργκ) συμμετείχαν στη σημερινή (24/3) τηλεδιάσκεψη για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Big4Sports!

Η συνάντηση αυτή είχε αρχικά οριστεί να πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ, υπό τον συντονισμό της Χασκ Μλάντοστ. Ωστόσο, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, οι συνεργαζόμενοι φορείς συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου, ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των εθνικών κυβερνήσεων.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανασκόπηση των δράσεων που έχουν λάβει χώρα μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του προγράμματος...

Τους προηγούμενους μήνες οι συμμετέχοντες σύλλογοι και οργανισμοί προχώρησαν στην συγγραφή ειδικού εγχειριδίου που αποσκοπεί στην καταγραφή των αρχών της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό. Οι αρχές αυτές αναμένεται να εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες τόσο στις εσωτερικές διεργασίες των συμμετεχόντων, όπως επίσης εκτιμάται ότι θα διαδοθούν σε μεγάλο αριθμό αθλητικών φορέων ανά την Ευρώπη. Οι ιθύνοντες συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα του προγράμματος, καθώς επίσης και για θέματα επικοινωνίας και διαχείρισης των δράσεων για τους επόμενους μήνες!

*Το Big4Sports συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του ERASMUS+ και αποσκοπεί στον εντοπισμό και την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης των αθλητικών οργανώσεων και ως εκ τούτου, την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Διαβάστε επίσης