Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Αγκαλιά με τους Ολυμπιακούς ο Πετρούνιας!

Αγκαλιά με τους Ολυμπιακούς ο Πετρούνιας!
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 - 13:52

Πιο κοντά από ποτέ στην πρόκρισή του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκεται ο Λευτέρης Πετρούνιας! Επικυρώθηκε η νίκη του στο παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού, που δεν ολοκληρώθηκε καθώς ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Έπειτα από σχετικό αίτημα της Ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας, η FIG επικύρωσε τα αποτελέσματα των προκριματικών που έγιναν στις 13 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η επίσημη σελίδα της Ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας, για να χάσει ο Έλληνας πρωταθλητής -ανεξαρτήτως της επίδοσης και του πλασαρίσματός του στο τελευταίο παγκόσμιο Κύπελλο- θα πρέπει να γίνει κάτι απίθανο:
– Είτε να φτάσει ο Γιανγκ Λιου σε υψηλότερο μέσο όρο βαθμών στους κρίκους, επικρατώντας στην Ντόχα με τουλάχιστον 15,566 β., επίδοση που είναι εξωπραγματική για οποιονδήποτε αθλητή βάσει του Κώδικα Βαθμολογίας που ισχύει από το 2017
– Είτε να χάσει ο Χάο Γουένγκ την πρωτιά στην συνολική κατάταξη του πλάγιου ίππου από κάποιον ανταγωνιστή, πράγμα που θα μπορούσε να πετύχει μόνο ο Ιάπωνας Κόχεϊ Καμεγιάμα εφόσον συμμετείχε και κέρδιζε στον τελευταίο αγώνα με βαθμολογία 15,300 β. και άνω. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αθλητής έλειψε από το Μπακού και δεν είναι καν δεδομένο ότι θα δηλώσει παρών στην Ντόχα, όποτε κι αν γίνει ο αγώνας εκεί.

Διαβάστε επίσης