Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κίνημα της παύλας», αυτός είναι ο Ολυμπιακός!

«Κίνημα της παύλας», αυτός είναι ο Ολυμπιακός!
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 - 22:40

Σε κάθε αγωνιστική περίοδο, ο Ολυμπιακός «σαρώνει» όλα τα τρόπαια στην Ελλάδα, στα ερασιτεχνικά αθλήματα. Δεν αφήνει... κανένα, τόσο στα ομαδικά, όσο και στα ατομικά σπορ! Και αυτό, μόνο... μυστικό δεν είναι.

Ο ΟΣΦΠ, όμως, τα τελευταία χρόνια, έχει «χτίσει» και ένα τεράστιο όνομα στο εξωτερικό. Οι διακρίσεις του στην Ευρώπη φαντάζουν άπιαστο όνειρο για το «κίνημα της παύλας», τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Την τελευταία εξαετία, για να καταλάβετε, ο Ερασιτέχνης Θρύλος δίνει κάθε σεζόν το «παρών» σε τουλάχιστον έναν ευρωπαϊκό τελικό! Από το 2013-14, έχει αγωνιστεί σε 14 τελικούς Ευρώπης! Σε πόλο Ανδρών, πόλο Γυναικών, βόλεϊ Ανδρών και βόλεϊ Γυναικών. Κάτι, πραγματικά, απίστευτο. Ποιος άλλος σύλλογος παγκοσμίως το κάνει αυτό; Κανείς! Μόνον οι Πειραιώτες!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι, ότι έχουν και πέντε ευρωκούπες στο διάστημα αυτό!

Πιο αναλυτικά, τη σεζόν 2013-14, ο σύλλογος του Πειραιά έπαιξε στον τελικό του LEN Trophy, στο πόλο Γυναικών. Και... σήκωσε την κούπα! Ενώ συμμετείχε και στον τελικό του LEN Super Cup, όμως απώλεσε τον τίτλο.
Το 2015, οι πολίστριες του Λιμανιού πανηγύρισαν τόσο την LEN Euroleague, όσο και το LEN Super Cup, αργότερα!

Το 2016, οι «ερυθρόλευκοι», στο πόλο Ανδρών, έφτασαν στον τελικό, του LEN Champions League, όμως κατέκτησαν τη δεύτερη θέση.

Την επόμενη χρονιά (2016-17), ο «κόκκινος» Ερασιτέχνης έπαιξε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς, στο πόλο Γυναικών και στο βόλεϊ Γυναικών, σε LEN Euroleague και CEV Challenge Cup, αντίστοιχα, ωστόσο, πήρε ισάριθμα ασημένια μετάλλια.

Ενώ το 2017-18, είχε συμμετοχή σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς, κατακτώντας το LEN Champions League στο πόλο Ανδρών, το CEV Challenge Cup στο βόλεϊ Γυναικών και το ασημένιο μετάλλιο στο CEV Challenge Cup, στο βόλεϊ Ανδρών. Μία ιστορική χρονιά!

Πέρυσι δε, αγωνίστηκε και πάλι σε τρεις τελικούς Ευρώπης! Για την ακρίβεια, στον τελικό του LEN Super Cup και του LEN Champions League, στο πόλο Ανδρών, αλλά και σε αυτόν της LEN Euroleague στο πόλο Γυναικών. Τρεις τελικοί, τρεις δεύτερες θέσεις, όμως...

Εφέτος, έως τη διακοπή λόγω του κορονοϊού, ο Ολυμπιακός ήταν μια... ανάσα από το Final-8 του LEN Champions League, στο πόλο Ανδρών, ήταν στα ημιτελικά του CEV Challenge Cup, στο βόλεϊ Γυναικών, αλλά και στα προημιτελικά της LEN Euroleague, στο πόλο Γυναικών!

Σκεφτείτε να βάλουμε στο... παιχνίδι και τους ευρωπαϊκούς τελικούς και τα τρόπαια στο ανδρικό μπάσκετ!

Διαβάστε επίσης