Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι. Συνεχίζουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Έτσι ονειρευόμαστε το ΣΕΦ...»

«Έτσι ονειρευόμαστε το ΣΕΦ...»
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:04

Συνέντευξη στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» παραχώρησε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πρόεδρος του ΣΕΦ και μίλησε για πολλά ζητήματα.

Η αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, το κερδισμένο στοίχημα της ασφάλειας και της καθαριότητας, το χτίσιμο εμπιστοσύνης με την ΚΑΕ Ολυμπιακός και η συνέχεια της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Χριστίνας Τσιλιγκίρη:

-Συμπληρώνετε ένα χρόνο από την ημέρα που αναλάβατε την ευθύνη της διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, είστε ικανοποιημένη από το έργο που έχετε επιτελέσει στο διάστημα αυτό;
«Δεδομένων των συνθηκών μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένη. Η αλήθεια είναι ότιoι 2-3 πρώτοι μήνες πέρασαν αρκετά γρήγορα γιατί έπρεπε να εγκλιματιστούμε αλλά και να μαζέψουμε όλα όσα είχε αφήσει η προηγούμενη διοίκηση σε εκκρεμότητα. Πρέπει να υπολογίσουμε ότι και ο μήνας Οκτώβριος, κατά τον οποίο αναλάβαμε είναι ένας… ιδιαίτερος μήνας αφού την περίοδο αυτή ανοίγουν όλες οι Ακαδημίες και λειτουργούν τα γήπεδα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσεις, εκείνη την περίοδο που όλα τα συμβόλαια και τα συμφωνητικά είναι σε εκκρεμότητα, να τα κλείσεις. Παρ’ όλα αυτά ανταπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά και οργανωθήκαμε για το μέλλον. Και αυτό ίσως μας έδωσε και τη δυνατότητα, ενώ μας βρήκε η πανδημία από τον Μάρτιο και μετά να είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο για να μπορούμε να ανταποκριθούμε. Καταφέραμε και κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα που αφορούσε την ασφάλεια και την καθαριότητα στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Με τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων των εργαζομένων, θεωρώ ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή».

-Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή από την παρουσία σας στον Ολυμπιακό στη διοίκηση ενός τόσο ιστορικού και μεγάλου γηπέδου;
«Κάθε αλλαγή σίγουρα είναι δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση όμως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για εμένα είναι σα να κάνω ένα δεύτερο μεταπτυχιακό, μετά τον Ολυμπιακό. Η εμπειρία και οι γνώσεις στη διοίκηση, ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της χώρας και της Ευρώπης, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να μπορώ να αντιμετωπίσω τα καθημερινά προβλήματα και τις καταστάσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

-Πώς έχει διαμορφωθεί πλέον η νέα σας καθημερινότητα;
«Η καθημερινότητα μου πλέον είναι στο γραφείο μου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και σε λοιπές άλλες δουλειές και δραστηριότητες».

-Ήδη αρκετές αλλαγές τόσο στον περιβάλλοντα όσο και στους εσωτερικούς χώρους του Σταδίου είναι εμφανείς στον απλό επισκέπτη. Τι περιλαμβάνει το οργανόγραμμα για τη συνέχεια;
«Χαίρομαι πάρα πολύ που ήδη έχετε αρχίσει να βλέπετε ότι το ΣΕΦ αλλάζει. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή, από την πρώτη ημέρα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες είχαμε να αντιμετωπίσουμε δεν παρεκκλίναμε, ούτε μια ημέρα από το στόχο και από το όραμα. Να δούμε ένα ΣΕΦ διαφορετικό. Στον επόμενο χρόνο λοιπόν που έρχεται έχουμε σκοπό να αξιοποιήσουμε και να αναπλάσουμε τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με τη δημιουργία, νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Τη διαμόρφωση των πάρκων και των λοιπών χώρων και φυσικά και την εσωτερική διαμόρφωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας που έχει απολύτως την ίδια σημασία με αυτή του περιβάλλοντος χώρου. Σε αυτό προσδοκούμε στις πολύ καλές σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία φιλοδοξούμε ότι θα μπορέσει να βοηθήσει στο όραμα που έχουμε για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όσον αφορά φυσικά τον εσωτερικό χώρο».

-Ποιες δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει κατά την εκτέλεση των νέων καθηκόντων σας; Προσπάθησε κάποιος να σας βάλει εμπόδια;
«Δυσκολίες υπάρχουν πάντα, το ίδιο και εμπόδια. Το θέμα είναι να μπορούμε να τα ξεπερνάμε. Ωστόσο όποιος και αν προσπάθησε να μου βάλει εμπόδια, έχει διαπιστώσει ότι έχω μάθει να τα ξεπερνάω. Αυτό έκανα και θα κάνω στο μέλλον».

-Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πριν λίγους μήνες, ότι παράγετε έργο. Υπάρχει καλή επικοινωνία με την Πολιτεία;
«Η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ήταν ιδιαίτερη τιμητική προς το πρόσωπό μου, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό, όταν δουλεύεις σκληρά, αυτό να το βλέπουν και να αναγνωρίζεται από τους προϊσταμένους σου. Αυτή η δήλωση μου έδωσε την ώθηση και τη δύναμη να προσπαθήσω ακόμα πιο πολύ για να παράγουμε ακόμα περισσότερο έργο, μαζί με τους συνεργάτες μου. Η συνεργασία με την πολιτεία φυσικά και είναι άριστη και έτσι πρέπει να είναι σε όλους τους οργανισμούς της χώρας».

-Πώς διαχειριστήκατε την περίοδο του «lockdown» αυτή τη μεγάλη εγκατάσταση;
«Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά ήμασταν σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο και ακολουθώντας τις οδηγίες μαζί με τους εργαζόμενους προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Σε κάθε περίπτωση είναι πάρα πολύ άσχημο, ένας χώρος ο οποίος κατακλύζεται από ζωή, ένας χώρος αθλητισμού, να παραμένει άδειος. Εύχομαι να μην χρειαστεί να ζήσουμε ξανά αυτές τις καταστάσεις».

-Το ζήτημα της ασφάλειας σε έναν τόσο μεγάλο περιβάλλον όπως το ΣΕΦ έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Κατά πόσο είναι ασφαλή, πλέον, η πρόσβαση στο χώρο;
«Η ασφάλεια είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, για τον κόσμο που επισκέπτεται το ΣΕΦ, για όλους τους πολίτες. Για αυτό από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία, τόσο με το μόνιμο προσωπικό στο στάδιο, όσο και με την αύξηση της ασφάλειας, μέσω ιδιωτικής εταιρίας security, η οποία πλέον μπορεί και περιφρουρεί τον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας περιπολίες με μηχανάκια. Παράλληλα μεταφέραμε το φυλάκιο σε διαφορετική θέση, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε την πορεία των αυτοκινήτων μέσα στο πάρκινγκ. Διασφαλίζουμε έτσι την ασφάλεια για τους επισκέπτες και τους γονείς των παιδιών τα οποία έρχονται να προπονηθούν στις εγκαταστάσεις του σταδίου».

-Πώς είναι η συνεργασία σας ως διοίκηση του Σταδίου με την ΚΑΕ Ολυμπιακός και το Δήμο Πειραιά;
«Δυστυχώς όταν αναλάβαμε ως Διοίκηση, ένα χρόνο πριν, οι σχέσεις με έναν από τους μεγαλύτερους εκμισθωτές, όπως είναι η ΚΑΕ Ολυμπιακός για το ΣΕΦ, δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Δεν υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών. Σε αυτό το διάστημα καταφέραμε να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης και να φέρουμε ως συνομιλητή την ΚΑΕ, σε θέματα που αφορούν όλη την ανάπτυξη και την πρόοδο του Σταδίου. Αντίστοιχα ο Δήμος Πειραιά από την πρώτη ημέρα, έχει υπάρξει αρωγός σε όλες τις προσπάθειες ανάπλασης και αναμόρφωσης που έχουμε κάνει στο Στάδιο με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι και στο μέλλον με αυτές τις δυο συνεργασίες θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

-Με τους άλλους φορείς, ομοσπονδίες και σωματεία;
«Παρομοίως και δυστυχώς θα το επαναλάβω, πως αυτό που παραλάβαμε ήταν κακές σχέσεις με τους περισσότερους που χρησιμοποιούσαν τους χώρους του Σταδίου. Χωρίς να ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα, τα οποία μπορεί να μην είναι και λογικά ορισμένες φορές, είναι οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, να είναι αυτοί οι οποίοι θα μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στο Στάδιο. Βρήκαμε πολλά προβλήματα τα οποία όμως αυτή τη στιγμή με όλες τις Ομοσπονδίες και όλα τα σωματεία τα οποία χρησιμοποιούν τους χώρους του Σταδίου, έχουν είτε δρομολογηθεί είτε έχουν λυθεί».

-Σε ποιους τομείς συνδέεται η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με το Στάδιο;
«Η αλήθεια είναι αντιμετωπίσαμε ένα παράδοξο γεγονός, διότι δεν είχε προκύψει καμία σύνδεση του ΣΕΦ με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, αλλά και την ανάπλαση που πρόκειται να γίνει στο Μικρολίμανο. Αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις και συναντήσεις, τόσο με τηνΑντιπεριφερειάρχη όσο και με τον Περιφερειάρχη από τις οποίες έχει προκύψει ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα είναι μια συνέχεια της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, του ποδηλατόδρομου και τις περιπατικής διαδρομής η οποία θα συνδέει το Νότιο τομέα με τον Πειραιά».

-Θα μπορούσε να δημιουργηθεί κολυμβητήριο ικανό να φιλοξενήσει τα τμήματα του Ολυμπιακού στο περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας;
Ο περιβάλλοντας χώρος ήταν αναξιοποίητος και ανεκμετάλλευτος για πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις στις οποίες μπορεί να δημιουργηθεί, ένα κολυμβητήριο ικανό να φιλοξενήσει ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

-Σε λίγες μέρες αρχίζει η Ευρωλίγκα και οι επίσημοι αγώνες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Κατά πόσο είναι έτοιμο το Στάδιο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της εποχής λόγω της πανδημίας; Υπάρχει πλάνο να υποδεχθεί ξανά κόσμο αν δοθεί το «ΟΚ»;
«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι από την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης του αθλητισμού, έτοιμο. Είμαστε πάντα σε συνεννόηση και σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο και την αρμόδια επιτροπή, λαμβάνοντας τα σχετικά πρωτόκολλά και από την Ευρωλίγκα. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν θα υπάρχει κόσμος αλλά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε κόσμο στο Στάδιο αναλόγως των οδηγιών που θα μας δοθούν. Η ευχή μας είναι να δούμε ξανά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να είναι γεμάτο από κόσμο».

-Ξέρουμε πως η μεγάλη αγάπη σου είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Έχεις χρόνο να παρακολουθείς τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό;

«Μεγάλη μου αγάπη μου είναι ο αθλητισμός γενικά. Αγαπάω όλα τα αθλήματα και το δείχνω με κάθε τρόπο. Καταρχήν θα ήθελα να είχα χρόνο, για να μπορώ να κάνω εγώ η ίδια, περισσότερα αθλήματα. Χρόνο βρίσκουμε για να παρακολουθούμε τα πράγματα που αγαπάμε. Έτσι και εγώ φυσικά και έχω χρόνο να παρακολουθώ τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και όλα του τα αθλήματα. Εύχομαι να δούμε ξανά όπως προανέφερα, τα γήπεδα γεμάτα για να μπορέσουμε να χειροκροτήσουμε και να χαρούμε τις επιτυχίες της ομάδας».

Διαβάστε επίσης