Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βρε κουτά, μην ανοίγεστε… Οι αριθμοί ΠΟΝΑΝΕ! (infographic)

Βρε κουτά, μην ανοίγεστε… Οι αριθμοί ΠΟΝΑΝΕ! (infographic)
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 - 15:17

Λοιπόν, επειδή παρατραβάει το… πάρτι που έχει στηθεί από χθες, μετά από την… πρώτη ήττα του Ολυμπιακό, από τον ΠΑΟ, στο μπάσκετ Γυναικών, μετά από 11 συνεχόμενες ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, να αναφέρουμε μερικά νουμεράκια, για τα… σαλιγκάρια που ξεπετάχτηκαν. Και… πανηγυρίζουν για τα… Παναθηναϊκούγεννα, τα οποία είναι σε… πλήρη εξέλιξη, από το μεσημέρι της Κυριακής.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ορισμένα… όμορφα στοιχεία, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των σαλιγκαριών, για όσα έχουν συμβεί την τελευταία 10ετία, στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητιμού, στα ομαδικά αθλήματα, σε διοργανώσεις πανελλήνιες. Όχι σε… τοπικά τουρνουά και… 5Χ5 στη γειτονιά που κάποιοι μπορεί να φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟ και να νίκησαν (δύσκολο) άλλους που φορούσαν φανέλα του Θρύλου…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ την τελευταία δεκαετία

Σε 103 αγώνες, σε όλα τα αθλήματα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 91 - ΠΑΟ 12

Συγκεκριμένα και πάμε ανά… άθλημα:

Βόλεϊ Ανδρών: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26 - ΠΑΟ 5

Βόλεϊ Γυναικών: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 22 - ΠΑΟ 6

Πόλο Ανδρών: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 25 - ΠΑΟ 0

Ναι. Μηδέν. Συνεχίζουμε…

Μπάσκετ Γυναικών: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 11 - ΠΑΟ 1

Ναι. Ένα. Εκείνο της Κυριακής. Ήταν το πρώτο, στη δεκαετία. Σαλιγκάρια, ε σαλιγκάρια…

Πινγκ-Πονγκ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7 - ΠΑΟ 0

Ναι. Ξανά μηδέν.

Οι αριθμοί, όπως αντιλαμβάνεται και το πιο… απλό μυαλό, είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ! ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ! Ο… σύλλογος μεγάλος, που χαίρονται μόνοι τους, στον ύμνο τους, είναι, την τελευταία 10ετία και συνεχίζει να είναι, τόσο μικρός, που… φτάνει στο σημείο να πανηγυρίζει τόσο πολύ, την πρώτη νίκη στο μπάσκετ Γυναικών, εδώ και… χρόνια. Και μετά από 11 σερί του Θρύλου!

Το πως μίκρυνε, έτσι, δεν μας αφορά. Ο Ολυμπιακός δεν θα πέσει ποτέ στο επίπεδό του. Ακόμη και σε μία δύσκολη συγκυρία, με κορονοϊό και γενικότερη ύφεση, στα αθλήματα, αλλά και σε καιρό… επανεκκίνησης, την οποία κάνει τούτη την ώρα, ο Θρύλος, τα μεγέθη ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ. Και ρεκόρ όπως το… 50-0 ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ! Ό,τι και να… πανηγυρίσουν, τα σαλιγκάρια.

Από κει και πέρα, σίγουρα στον αθλητισμό υπάρχουν νίκες με αντίκρισμα και νίκες χωρίς αντίκρισμα. Υπάρχουν νίκες γοήτρου και ήττες χωρίς βαθμολογικό κόστος. Το κακό για εσάς είναι ότι οι νίκες αυτές έχουν μεγαλύτερη σημασία από την απλή αποτύπωση της χαώδους διαφοράς στις αναμετρήσεις της δεκαετίας, στο διάστημα της οποίας ο Θρύλος έχει πανηγυρίσει 87 κούπες, ενώ ο «πρωταθλητής σ’ όλα τα σπορ» μόλις 4! Αυτοί οι αριθμοί και αν σας πονάνε! Αυτοί και αν είναι εντυπωσιακοί και δείχνουν πόσο έχει μεγαλώσει ο ένας σύλλογος και πόσο έχει συρρικνωθεί ο άλλος! Μιλάμε για διαφορά… Champions League, με β’ τοπικό… Εκεί έχουμε φτάσει. Και παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουμε πάντα ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ! Δεν κάνουν ένα… πυροτέχνημα και χαιρόμαστε 2-3 μέρες. Πάμε για ακόμη περισσότερες κούπες!

91 (!) - 12 (!)

87 (!) - 4 (!) στις κούπες!

Εντάξει είμαστε;

Καλοχώνευτα…

Διαβάστε επίσης

Τι… hashtag να βάλουμε στο 91-12 και στο 87-4;!

Τι… hashtag να βάλουμε στο 91-12 και στο 87-4;!

Τώρα σοβαρά; Με μια… νίκη, μετά από 11 του ΘΡΥΛΟΥ και 12 συνολικά, την τελευταία 10ετία, μιλάμε για… «τσο και λο»; Εμείς, μετά από 91-12 και 87-4, τι… hashtag να βάλουμε;!

Αρχή με 3/3

Αρχή με 3/3

Δυναμική εκκίνηση για την ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυναικών