Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έχουμε φοβερή συνεργασία με την υπεύθυνη του ΣΕΦ»

«Έχουμε φοβερή συνεργασία με την υπεύθυνη του ΣΕΦ»
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 22:05

Για την υπόθεση ενός νέου, σύγχρονου κολυμβητηρίου στον Πειραιά που δείχνει να είναι κοντά, αλλά και για τις εργασίες που γίνονται Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μίλησε η πρώην διεθνής πολίστρια, αθλήτρια του Ολυμπιακού και νυν Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου στον Over FM 104.9.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Σταυρούλας Αντωνάκου:

Για την προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές του υγρού στίβου και τις επιπτώσεις της αποχής από τις προπονήσεις και τους αγώνες: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους τους αθλητές και ιδιαίτερα για τους αθλητές του υγρού στίβου. Μία ημέρα εκτός νερού ισοδυναμεί με τρεις μέρες σε σχέση με τα άλλα αθλήματα. Δυστυχώς, ζούμε παγκοσμίως πρωτόγνωρες καταστάσεις και ο αθλητισμός είναι από τους τομείς που έχουν πληγωθεί ανεπανόρθωτα. Ειδικά στη χώρα μας δεν έχουμε κάνει για τον αθλητισμό το σωστό μέτρημα. Το σωστό μέτρημα από την άποψη των χιλιάδων τεστ που γίνονται παγκοσμίως. Είναι ένα θέμα που πλέον έχει να κάνει και με τον βιοπορισμό των αθλητών. Δεν μπορείς να τους ανοίγεις και ύστερα να τους κλείνεις. Τα σωματεία αυτή τη στιγμή έχουν μηδέν έσοδα, γιατί οι Ακαδημίες είναι κλειστές περίπου ένα χρόνο. Οπότε θεωρώ πώς οι υπεύθυνοι πρέπει να ακουστούν από την πολιτική ηγεσία. Αυτή η ηγεσία του υπουργείου ξέρω ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και με πρωταγωνιστές τους λοιμωξιολόγους».

Για τις εργασίες που γίνονται Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και γενικά στον Πειραιά σε ό,τι αφορά τους αθλητικούς χώρους: «Εμείς έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον Περιφερειάρχη. Έχουμε φοβερή συνεργασία με την υπεύθυνη του ΣΕΦ και το διοικητικό συμβούλιο. Ο στόχος είναι να τελειώσουμε τα έργα του φαληρικού τόξου. Αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη τη μεγάλη ανάπλαση που χρηματοδοτείται από το Δήμο Πειραιά, στο Μικρολίμανο. Ο Δήμος Πειραιά ετοιμάζει μία μεγάλη ανάπλαση στο κομμάτι του δρόμου που καταλήγει στο Μικρολίμανο και εκεί λοιπόν μία πρόταση που ήρθε από το ΣΕΦ και τη γενική γραμματεία αθλητισμού ήταν να γίνει μία αναμόρφωση και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με σωστούς όρους. Είδαμε εν μέσω πανδημίας πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν το ΣΕΦ ως έναν τόπο για να ξεσκάσουν. Ο Περιφερειάρχης με μεγάλη χαρά εισηγήθηκε και εγκρίναμε τον Δεκέμβρη τη χρηματοδότηση για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ. Είναι στα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα περιμένουμε ορισμένες μελέτες που γίνονται».

Για την υπόθεση ενός νέου, σύγχρονου κολυμβητηρίου στον Πειραιά: «Είναι η πρώτη φορά που είναι τόσο κοντά στο να γίνει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν θέλω να δεσμευτώ για κάτι χωρίς να έχω κάτι χειροπιαστό να πω. Αλλά είμαι αισιόδοξη πώς η ιστορία αυτή θα βρει τη λύση της σε σύντομο διάστημα».

Για την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική: «Είχα, μετά την αθλητική μου διαδρομή, μία ενδιαφέρουσα πρόταση και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Στο δήμο Πειραιά γεννήθηκα και έκανα την καριέρα μου. Την αποδέχτηκα αμέσως και τα πράγματα μετά πήραν την πορεία τους. Οι συμπολίτες μου με τίμησαν αρκετές φορές».

Διαβάστε επίσης