Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O Γιαννόπουλος, ο Καραμπέτσος και οι εθνικές σε... ομηρία εντολοδόχων

O Γιαννόπουλος, ο Καραμπέτσος και οι εθνικές σε... ομηρία εντολοδόχων
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 - 14:03

Παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών αναμένεται να αποτελέσει ο Θοδωρής Βλάχος. Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής και ένας εκ των καλύτερων παγκοσμίως αν και οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην μεγαλύτερη επιτυχία ιστορικά, δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η ιστορία είναι πλέον λίγο πολύ γνωστή, αφού για να οδηγηθούμε στο «διαζύγιο», μέτρησε η προεκλογική δέσμευση του νέου προέδρου της ΚΟΕ, Κυριάκου Γιαννόπουλου, για «ασυμβίβαστο». Προφανώς ενδιαφέρον υπάρχει για τα αίτια και το… παρασκήνιο που οδήγησε τη νέα διοίκηση της ΚΟΕ στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, για την οποία ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του.

Όμως εδώ θα εξετάσουμε το θέμα από μια άλλη διάσταση και οπτική. Ας αναγνωρίσουμε λοιπόν στην ΚΟΕ, το δικαίωμα να προχωράει σε επιλογές που κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον της Εθνικής ομάδας. Αν όντως είναι σωστές αποφάσεις θα κριθούν από την εξέλιξη των πραγμάτων, όσες ενστάσεις και αν υπάρχουν για μια εξόφθαλμη λάθος και κόντρα στη λογική, επιλογή.

Και πάμε τώρα σε μια άλλη Εθνική ομάδα, μια άλλη ομοσπονδία να δούμε τι συμβαίνει και εκεί μιας και άνοιξε το συγκεκριμένο θέμα.

Κύριε Καραμπέτσο, για εσάς… χτυπάει η καμπάνα. Με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο στην Εθνική βόλεϊ Ανδρών, όλα καλά; Για μια Εθνική που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η λέξη διάκριση είναι άγνωστη και που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το μέγεθος των επιτυχιών που φέρνουν τα τμήματα υδατοσφαίρισης τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Θέλετε να μπούμε και σε συγκρίσεις;

Μήπως ο κ. Ανδρεόπουλος έχει πάρει ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά και 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Μήπως έχει κερδίσει χάλκινο μετάλλιο και 4η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Μήπως έχει κερδίσει χάλκινο μετάλλιο στο World League;

Και σε συλλογικό επίπεδο;

Μήπως έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα Ευρώπης και ως πρώτος προπονητής αλλά και ως βοηθός και έχει τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς στις πέντε τελευταίες διοργανώσεις του Champions League;

Μήπως έχει πάρει 9 σερί πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Ελλάδας, όντας πρώτος σε κατακτήσεις εγχώριων τίτλων στην Ελλάδα;

Γιατί όλα τα παραπάνω τα έχει πετύχει ο Θοδωρής Βλάχος, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής.

Η παρουσία του Ανδρεόπουλου στην Εθνική Ανδρών, δεν δημιουργεί «εξαρτήσεις» με ομάδες; Δεν ενδιαφέρει την ΕΟΠΕ να έχει έναν «full time» τεχνικό για να μπορεί να δώσει το βάρος του εκεί; Δεν αποκτά ο Παναθηναϊκός ένα επιπλέον πλεονέκτημα στις μεταγραφικές διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες αθλητές, έναντι των άλλων διεκδικητών, όταν ο τεχνικός του εργάζεται παράλληλα στην Εθνική ομάδα; Δεν τροφοδοτείται με αυτόν τον τρόπο, ένα είδος αθέμιτου ανταγωνισμού;

Είναι θεμιτή όλη αυτή η διαδικασία, η οποία για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ, είναι προϊόν συμφωνιών και συζητήσεων «κάτω από το τραπέζι»;

Βλέπετε κ. Καραμπέτσο πως κινήθηκε η ΚΟΕ στην υπόθεση του. Και η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να σας εκθέσει για μια ακόμα φορά ανεπανόρθωτα. Από τη στιγμή λοιπόν που άνοιξε η κουβέντα για «ασυμβίβαστο», είναι λογικό να εξαπλώνεται και σε υπόλοιπα αθλήματα. Από τη στιγμή που ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο δεν ήταν… ικανό να κρατήσει στον πάγκο της Εθνικής έναν κορυφαίο τεχνικό, πως είναι δυνατόν να μην προκαλεί ερωτηματικά η παραμονή σε έναν άλλο πάγκο ένας προπονητή που δεν έχει πετύχει ούτε τα μισά;

Μην νομίζετε ότι δεν παρακολουθούμε και δεν βλέπουμε τι γίνεται, κύριοι της ΕΟΠΕ. Άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα με τον τεχνικό της Εθνικής Ανδρών, δεν είναι το μόνο στο οποίο έχετε λειτουργήσει με γνώμονα το… συμφέρον όχι του ελληνικού βόλεϊ, αλλά των… προνομιακών συνομιλητών σας.

Ξέρετε ποιους εννοούμε. Αυτούς με τους οποίους συναναστρέφεστε και πάει το αλισβερίσι σύννεφο σε μια σειρά από θέματα για τα οποία σας ξεμπρόστιασε η στάση την οποία κρατήσατε. Αυτούς με τους οποίους έχετε… δουλίτσες, όπως με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκη Μαλακατέ.

Τα γεγονότα και η πραγματικότητα σας εκθέτουν κ. Καραμπέτσο για πολλοστή φορά…

Υ.Γ.: Και στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για ένα θέμα που έχει να κάνει με την αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, δύο ομάδες διεκδικήτριες του τίτλου στο Βόλεϊ Ανδρών. Την ίδια ώρα, στο Πόλο Ανδρών, δεν υπάρχει η ίδια αντιπαλότητα με τη Βουλιαγμένη, τον Εθνικό, τη Γλυφάδα.

Υ.Γ.2: Φυσικά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ δεν είναι άμοιρα ευθυνών.

Διαβάστε επίσης