Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κίνδυνος καταστροφής του ερασιτεχνικού αθλητισμού από λάθος χειρισμούς, Αυγένακη Κυβέρνησης!

Κίνδυνος καταστροφής του ερασιτεχνικού αθλητισμού από λάθος χειρισμούς, Αυγένακη Κυβέρνησης!
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:27

Δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζουμε χρόνια και αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες στην Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο. Ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τα ερασιτεχνικά τμήματα. Αυτό γιατί η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όμως οι ομάδες συνέχισαν να πληρώνουν τους αθλητές αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη τι θα γίνει με τα συμβόλαια τους, διότι τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα διεξάγονταν κανονικά.

Συνέχισαν δηλαδή να πληρώνουν τους αθλητές ενώ είχε μπει λουκέτο. Έτσι και τώρα οι ομάδες από τη στιγμή που τα πρωταθλήματα έχουν δράση ξανά, έκαναν τις κινήσεις τους για να στελεχώσουν τα ρόστερ τους και τα μπάτζετ σε αρκετές ομάδες ανέβηκαν, άρα και οι υποχρεώσεις. Και όταν κάποιος στην αλυσίδα αυτή δεν είναι συνεπής, τότε δημιουργείται πρόβλημα. Όλες οι ομάδες στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό έκαναν τις κινήσεις τους σύμφωνα και με τα όσα είχε υποσχεθεί και εξαγγείλει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε τονίσει πως θα δοθεί προκαταβολή στους συλλόγους από τα χρήματα του στοιχήματος. Κάτι το οποίο όμως έχουμε φτάσει τέλη Σεπτεμβρίου και δεν έχει γίνει ακόμη, παρά τα όσα είχε ο ίδιος πει!

Υπάρχει μία μεγάλη κωλυσιεργία στην καταβολή των χρημάτων και όλο αυτό δημιουργεί προβλήματα, διότι είναι χρήματα στα οποία οι ομάδες είχαν στηριχτεί και είχαν προχωρήσει να «χτίσουν» τα ρόστερ τους για τη νέα σεζόν.
Μάλιστα, για την ώρα, όχι μόνο δε δόθηκαν τα λεφτά που είχε πει η Κυβέρνηση, αλλά μάλλον σε μία κίνηση ειρωνείας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς, δόθηκαν 1.000 ευρώ στα ερασιτεχνικά τμήματα ως επιχορήγηση από το Κράτος! 1.000 ευρώ!!!

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του Ολυμπιακού στο πόλο, δηλαδή, θα πρέπει να πορευτούν από τα λεφτά που είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση, με 1.000 ευρώ!

Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, φέρνει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε ένα αρκετά δύσκολο μονοπάτι και σε περίπτωση που δεν καταβληθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου τα χρήματα από το στοίχημα, τότε πολύ πιθανό να δούμε ομάδες να αποσύρονται από τα πρωταθλήματα, αφού δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της σεζόν... Η καθυστέρηση αυτή προφανώς και χρεώνεται ως ατόπημα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αθλητισμού και αν δεν διορθωθεί άμεσα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα καταλήξει.

Είναι μεγάλο και επικίνδυνο λάθος η Κυβέρνηση να… σφυρίζει αδιάφορα και το υπουργείο αθλητισμού να κάνει το… κορόιδο. Για αυτό και οι «μεγάλοι» του ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης, αποφάσισαν να στείλουν κοινή επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας του την άμεσα καταβολή της προκαταβολής των χρημάτων του στοιχήματος.

Διαβάστε επίσης

Πέρασε στον τελικό η Σάκκαρη

Πέρασε στον τελικό η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε τις εξαιρετικές της εμφανίσεις και προκρίθηκε στον τελικό του Ostrava Open, με τη νίκη της με 2-0 σετ επί της Σβίατεκ από την Πολωνία...