Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκος Γέμελος: «Είμαι εδώ και θα συνεχίσω»

Νίκος Γέμελος: «Είμαι εδώ και θα συνεχίσω»
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:38

Λίγα 24ωρα μετά την ντροπιαστική αποπομπή του από τη θέση του εθνικού προπονητή, ο Νίκος Γέμελος είναι χειμαρρώδης στη συνέντευξή του στον «Κ.Π.». Με ατάκες που σίγουρα θα συζητηθούν. Να θυμίσουμε ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει μετάλλιο στην κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σπύρος Γιαννιώτης, 2016) αλλά η ομοσπονδία κολύμβησης τον επιβράβευσε με απόλυση!

-Παρελθόν η εθνική ομάδα μετά από χρόνια.

-«Προχθές έμαθα ότι πλέον δεν προπονώ . Θα απογοητεύσω πολλούς . Προπονώ. Είμαι εδώ και θα συνεχίσω .Δεν πτοούμαι τόσο εύκολα».

- Ολυμπιακός ή Ομοσπονδία;

-«Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ήμουν από τότε που γεννήθηκα. Είναι μια αγάπη .Ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς είναι ένα και το αυτό. Δεν θα είχα ποτέ δίλημμα Ολυμπιακός ή ΚΟΕ. H απάντηση είναι ξεκάθαρη. Στον Ολυμπιακό ξεκίνησα, στον Ολυμπιακό πέτυχα και στον Ολυμπιακό θα συνέχιζα. Όπως και συνεχίζω. Παρών και με πολύ όρεξη για δουλειά. Ο Μιχάλης Κουντούρης μου έχει δείξει την εμπιστοσύνη του πάντα και εγώ πρέπει να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης αυτής. Επίσης μέσα σε όλα αυτά τα δύσκολα είδα ότι μερικοί άνθρωποι πραγματικά ήταν δίπλα μου και σαν φίλοι και επαγγελματικά.»

- Αισθάνεσαι πικρία που δεν είσαι στα σχέδια της νέας ομοσπονδίας ;

-« Όχι, καθώς δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι. Το νέο κύμα ήταν κάτι άλλο σε ιδέα από αυτό που βλέπω και εγώ τις ιδέες δεν τις αλλάζω. Μάλιστα όταν ρωτήθηκα από την τωρινή ομοσπονδία απάντησα ότι παρόλο που γνωρίζετε την σημερινή κατάσταση και αύριο να γινόντουσαν εκλογές εγώ το νέο κύμα θα υποστήριζα. Νομίζω ότι έχω πολλά ακόμα να δώσω στο χώρο μου δεν έχω τελειώσει και πιστεύω ότι στην επόμενη συνέντευξη μας θα έχεις πολλά περισσότερα να με ρωτήσεις και πολλά περισσότερα να πω. Από την άλλη νοιώθω ευτυχισμένος, τα έχω όλα από τη δουλειά που αγαπώ και το άθλημα που λατρεύω. Έχω αναδειχτεί καλύτερος προπονητής της χρονιάς, με παρουσία σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, πολλά μετάλλια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια πρωταθλήματα. Είμαι καλά. Χορτασμένος από όλα και μπορώ να σου πω επαγγελματικά δεν μου μένει καμία πικρία , θα πετύχω ξανά είμαι σίγουρος γιατί το θέλω».

-Έχεις όμως και εχθρούς

-« Για να πρωταγωνιστείς πρέπει να είσαι απόλυτος .Φυσικά αυτό δεν σε κάνει αρεστό. Πέρασα από όλα τα «κύματα» για να φτάσω να πρωταγωνιστώ και να είμαι ομοσπονδιακός προπονητής τόσα χρόνια , φυσικά πολεμήθηκα ατελείωτα και πολέμησα και εγώ. Απόλυτα φυσιολογικό λοιπόν το να έχω τόσους «εχθρούς». Φυσικά και όλοι θέλαν κάποια στιγμή αυτό που είχα. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου, έκανα λάθη, λάθος επιλογές ,λάθος εμπιστοσύνη σε λάθος ίσως ανθρώπους. ´Όλα μέσα στη ζωή είναι προχωράμε και οι επιτυχίες είναι μπροστά. Έτσι μάθαινα και τους αθλητές μου. Ούτε στην επιτυχία να υπερβάλουν ούτε στην αποτυχία. Έτσι έκανα πάντα και στο σπίτι μου».

«Δεν δικαιολογώ με τίποτα να πουλάς τα θέλω σου...»

- Η προσπάθεια τόσων χρόνων έχει προσωπικό κόστος;

-« Έχουμε δουλέψει πολύ στην οικογένεια μου και αν κάτι με έμαθαν από μικρό ήταν να δουλεύω, να κυνηγάω τα όνειρα μου με δουλειά και όχι με ιδέες. Δεν δικαιολογώ με τίποτα να πουλάς τα θέλω σου και το όραμα σου για τα χρήματα. Ήμουν ο μόνος προπονητής στην Ελλάδα τόσα χρόνια που έφευγα άπειρες ώρες από την οικογένεια μου για να κυνηγήσουμε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Όποιος έχει οικογένεια καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Όχι βέβαια ότι το εκτιμάνε στο τέλος. Φυσικά στο τέλος η επιτυχία είναι του αθλητή και η αποτυχία του προπονητή. Αυτή είναι η δουλειά μου και δεν την αλλάζω μου αρέσει πολύ, όπως μου αρέσει και να προσφέρω σε αυτόν τον χώρο. Μου αρέσουν τα κολυμβητήρια ( ιδιωτικά )που έχουμε κάνει και περνάω άπειρες ώρες σε αυτά, μου αρέσει να βλέπω το άθλημα μας να πηγαίνει καλά και να έχουμε επιτυχίες. Ζηλεύω τις επιτυχίες πάντα μου άρεσαν, ζηλεύω όμως όχι με φθόνο , ζηλεύω για να έχω και εγώ και μου αρέσει να μαθαίνω ακόμα και τώρα».

--Πολλές οι επικρίσεις ότι εργάζεσαι σε πολλά σωματεία

-« Μα δεν το έκρυψα ποτέ. Πάντα το ανέβαζα στα social media . Είμαι περήφανος. Δεν νομίζω ότι όλοι αυτοί που με χτυπάνε αν είχαν αυτή τη δυνατότητα να αρνιόντουσαν.»

«Ηγέτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης»

- Είσαι αυτό που λέμε ηγέτης;

-«Ηγέτης. Λέξη δύσκολη. Λίγοι μπορούν να την υποστηρίξουν. Δεν ξέρω αν εντάσσομαι σε αυτούς. Είμαι τυχερός. Δουλεύω με ηγέτες, Βαγγέλης Μαρινάκης σίγουρα ηγέτης. Γιάννης Μώραλης επίσης ηγέτης από άλλο πόστο στον Πειραιά. Ο Γιάννης είναι φίλος τον γνωρίζω πολλά χρόνια , συνεργάζομαι μαζί του, τον εκτιμάω και δεν θα πρόδιδα ποτέ την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ούτε ο ίδιος ούτε άλλος συνεργάτης μου . Όταν κάποιος με βοηθάει δεν το ξεχνάω ποτέ , θα έρθει η ώρα που θα βοηθήσω και εγώ , όταν κάποιος με πουλήσει πάλι δεν το ξεχνάω ποτέ. Σταυρούλα Αντωνάκου έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές με κοινούς στόχους, αξιοθαύμαστη η πορεία της και όσα έχει πετύχει».

-Έχεις κάνει φίλους μέσα από τη δουλειά σου;

-Για μένα ο φίλος είναι οικογένεια και έτσι φερόμουν πάντα. Μετά από τόσα χρόνια μπορώ να κρίνω πότε κάποιος είναι ειλικρινής μαζί μου και ποτέ όχι και όταν φτάνεις εκεί είναι καλύτερα να φεύγεις, ότι έδωσες έδωσες αφού ο άλλος δεν κατάλαβε προχωράμε παρακάτω».

-Δύσκολη χρονιά εν τέλει...

-«Ναι ήταν μια δύσκολη χρονιά η προηγούμενη. Μου ήρθαν πολλά και δέχτηκα και πολύ λάσπη. Μπορεί να φταίει ότι πάντα έμπαινα μπροστά να φαίνομαι ο κακός. Η ζωή κάνει κύκλους έχει πάνω και κάτω για όλους και στα κάτω κρινόμαστε, στα εύκολα είναι όλοι ,στα δύσκολα φαίνονται όμως οι άνθρωποι , οι άνθρωποι που μένουν δίπλα σου , που δεν χάνονται , δεν κρύβονται , δεν φοβούνται , που δεν ντρέπονται να είναι εκεί για σένα. Τι όταν περάσει η θύελλα ;Όταν περάσει η θύελλα όλα καλά . Άστο!»

Διαβάστε επίσης