Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά ο Σγουρόπουλος!

Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά ο Σγουρόπουλος!
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 - 16:57

Άλλη μία τεράστια επιτυχία σημείωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος, μιας και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση στο απλό αθλητών κάτω των 21 ετών, στο Σπα του Βελγίου. Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Ερασιτέχνη: «Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά αναδείχθηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο αθλητής που ανήκει στον Ολυμπιακό, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο απλό αθλητών κάτω των 21 ετών, στο Σπα του Βελγίου κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο του στον θεσμό (μετά το 2019) και τον τέταρτο γενικά στο απλό των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων την τελευταία 5ετία (μετά από εκείνους στον απλό εφήβων το 2017 και το 2018)! Πρόκειται για μια ακόμα τεράστια επιτυχία στη λαμπρής καριέρας του Γιάννη Σγουρόπουλου, ο οποίος νίκησε στον συγκλονιστικό και άκρως θεαματικό τελικό τον Ρώσο Μαξίμ Γκρέμπνεφ με 4-3 σετ (11-6, 7-11, 12-10, 13-15, 11-9, 10-12 και 11-7).

Ο Σγουρόπουλος γίνεται παράλληλα ένας από τους πιο πετυχημένους διαχρονικά αθλητές στην Ευρώπη, αφού πήρε 4 χρυσά στο σημαντικότερο αγώνισμα σε πέντε σεζόν σε αυτά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η αψεγάδιαστη πορεία του στο Σπα άρχισε από το στάδιο 2 επειδή ήταν 3ο φαβορί του αγωνίσματος. Εκεί πέτυχε το απόλυτο σε τρία ματς και προκρίθηκε με την 1η θέση. Είχε νικήσει και στον όμιλο μάλιστα τον Γκρέμπνεφ (Νο 29 στους αγώνες), εκεί με 4-2 σετ. Στη 16άδα, έκαμψε πολύ δύσκολα με 4-3 σετ τον Ιταλό Κάρλο Ρόσι και την ίδια μέρα τον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ στα προημιτελικά με 4-1. Στη συνέχεια αντιμετώπισε στην 8άδα τον Ρώσο Λεβ Κάτσμαν, βρέθηκε να χάνει με 0-3 σετ κι όμως προχώρησε απτόητος και με φοβερή απόδοση γύρισε την κατάσταση σε 4-3 υπέρ του και πέρασε στον τελικό. Έτσι έγινε ο μοναδικός με δύο πρωτιές στο απλό στην 5χρονη ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων U21».

Μετά την επιτυχία του, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που κλείνω την τελευταία μου χρονιά στους Νέους άνδρες με αυτό το χρυσό μετάλλιο. Το ήθελα πολύ. Το αφιερώνω πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά μου. Θέλω να το μοιραστώ επίσης με τον προπονητή μου Κώστα Βατσακλή, που είναι κοντά μου συνέχεια, με έχει βοηθήσει και θα με βοηθάει πάντα, όπως επίσης με όλο τον κόσμο που πίστεψε σε μένα και με υποστήριζε».

Για την εικόνα των δύο αγώνων με τους Ρώσους Κάτσμαν και Γκρέμπνεφ ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης σημείωσε: «Για τον ημιτελικό θα πω ότι ένιωθα πίεση από την αρχή και όταν βρέθηκα πίσω με 3-0 μεγάλωσε. Σκέφτηκα όμως ότι πρέπει να κάνω μια τελευταία προσπάθεια και ό,τι γίνει. Μου βγήκε το παιχνίδι, πίστεψα πιο πολύ κι έγινε η ανατροπή. Ο τελικός είχε άλλη εξέλιξη. Είχα θετική σκέψη όλη την ώρα και όταν πήγα πάλι στο 7ο σετ είπα ότι «το πιο σημαντικό είναι να τα δώσω όλα και να έχω την απαιτούμενη ψυχραιμία».

Διαβάστε επίσης