Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγινε είδηση ότι ο Πανατινάικος μαζεύει... 1.000 άτομα!

Έγινε είδηση ότι ο Πανατινάικος μαζεύει... 1.000 άτομα!
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 - 19:12

«Εργολαβία» έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα, το σάιτ της παραμύθας συνεπικουρούμενο από αρκετά ακόμα πράσινων αποχρώσεων την προβολή της παρουσίας των οπαδών του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια του Ερασιτέχνη.

Χαρές και πανηγύρια, άρθρα επί άρθρων μέσω των οποίων πανηγυρίζουν γιατί; Επειδή πήγε ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε μερικά ματς στα γήπεδα στρούγκες που έχουν επιλέξει να αγωνίζονται.

Και επειδή έχουν το θράσος να μπαίνουν σε συγκρίσεις με τον κόσμο του Ολυμπιακού για να… αναδείξουν και καλά αυτό το γεγονός, εδώ είμαστε για τους προσγειώσουμε στην πραγματικότητα.

Γέμισαν λέει το Κλειστό του Αγίου Θωμά χθες στο παιχνίδι με την Οστράβα για το Challenge Cup, ενώ οι Ολυμπιακοί δεν πήγαν στο Ρέντη για το παιχνίδι με την Πόρτο.

Μάλιστα...

Έπαιξαν δηλαδή μετά από 11 χρόνια ένα εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι στο βόλεϊ Γυναικών και μαζεύτηκαν στην στρούγκα του Αμαρουσίου.

Τα ίδια και τις προάλλες που το Μπάσκετ Γυναικών έπαιξε μετά από 20 χρόνια ευρωπαϊκό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Σοβαρά τώρα; Γελάμε μαζί σας και με τις συγκρίσεις σας!

Κανένα αφιέρωμα όλα αυτά τα χρόνια γιατί απείχε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύσσωμος ο Ερασιτέχνης «Panathinaikos» δεν έχουμε δει. Ότι δήλωσε φέτος συμμετοχή λόγω των χρημάτων που περιμένει από το στοίχημα, είναι άλλου… παπά ευαγγέλιο.

Ότι τη χρυσή δεκαετία που προηγήθηκε, όταν αυτοί λούφαζαν στον καναπέ τους, τα τμήματα του Ολυμπιακού έδωσαν 100άδες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις σε όλα τα σπορ, αγωνίστηκαν σε δεκάδες τελικούς, σήκωσαν ευρωκούπες με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών, δεν βολεύει το αφήγημα που επιχειρούν.

Ότι ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο λίγο ακόμα και θα κλείσει δεκαετία εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, και ότι έχει κλείσει… δεκαετία εκτός Final 4 Ευρωλίγκας στο Μπάσκετ ούτε αυτό είναι παράγοντας που ωθεί έναν στερημένο από χαρές οπαδό, να προσπαθεί να πιαστεί από κάπου. Αλλά και έναν στερημένο από χαρές «πράσινο» δημοσιογράφο να προπαγανδίσει και να γράψει «ύμνους» για τη θ.13

Προφανώς και δεν αναφέρουν στη σύγκριση, ότι ο Ολυμπιακός συνολικά με όλα του τα αθλήματα παίζει σταθερά 100 ευρωπαϊκούς αγώνες κατά μέσο όρο κάθε χρονιά και σε ορισμένες περιπτώσεις ο αριθμός φτάνει τους 120!

Ούτε θα γράψουν ότι… γεμάτα άδεια καθίσματα ήταν τα γήπεδα του Μετς και της Γλυφάδας στα οποία αγωνίζονταν τα τμήματα τους τα προηγούμενα χρόνια και δεν πάταγε ψυχή, αλλά η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τους οπαδούς, τους έκανε τη «χάρη» να δηλώνει ως έδρες γήπεδα στρούγκες για να μπορούν να τραμπουκίζουν με ευκολία τους αντιπάλους.

Δεν συζητάμε για τους μέσους όσους εισιτηρίων στο ποδόσφαιρο που είναι ο βασιλιάς των σπορ. Εκεί δεν… χωρούν συγκρίσεις.

Προφανώς και δεν θα διαβάσετε στα «αφιερώματα» ότι ο κόσμος του Θρύλου που έχει πάει σε τόσες εκδρομές σε τόσα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ όλα αυτά τα χρόνια, κάθε σεζόν έχει την προσμονή να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στις διοργανώσεις που μετέχουν τα τμήματα, ούτε αυτό αποτελεί μέτρο σύγκρισης.

Από ‘κει και πέρα είναι τόσο πολλοί και συνεχείς οι αγώνες που πρακτικά είναι αδύνατον να είσαι σε όλους παρών.

Πάρτε για παράδειγμα το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» τμημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο και ενώ αυτή την εβδομάδα υπάρχουν στο πρόγραμμα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που διεξήχθη στο ΣΕΦ τη Δευτέρα και το σημερινό με τη Φενέρ στο Καραϊκσάκη.

Το Σάββατο λοιπόν στο Παπαστράτειο παίζουν στις 13:00 το πόλο Γυναικών με τον Εθνικό και στις 15:00 το πόλο Ανδρών με τον ΠΑΟΚ. Στις 17:00 στο Ρέντη η ομάδα βόλεϊ Γυναικών αντιμετωπίζει τον Άρη.

Πάμε και στην Κυριακή; Στις 15:00 υπάρχει το παιχνίδι με το Βόλο στο Καραϊσκάκη, στις 16:30 η ομάδα Χάντμπολ παίζει ως γηπεδούχος με τον Άρη Νίκαιας και στις 17:45 η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών, φιλοξενεί στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό.

Έξι εντός έδρας παιχνίδια δηλαδή σε δυο ημέρες και ενώ έχουν πάει 10.000 τη Δευτέρα με τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ και 25.000 με τη Φενέρ.

Πείτε μας ρε... πανηγυρτζίδες τι πρέπει να κάνει ένας οπαδός για να πάει σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Ή ένας φίλαθλος της ομάδας από την επαρχία, να έρθει και να μείνει μια εβδομάδα ή να πηγαινοέρχεται ανά δύο ημέρες;

Προσωπική ζωή να μην έχει καθόλου;

Ωραία τα παραμύθια σας αλλά γελάμε μαζί σας!

Διαβάστε επίσης