Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμός! Ο «εφιάλτης» του Τζόκοβιτς (videos)

Χαμός! Ο «εφιάλτης» του Τζόκοβιτς (videos)
Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022 - 10:51

Μετά από πολύωρη κράτηση και ανάκριση από τις αρχές στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε τις αρχές να του ακυρώνουν την βίζα και να του απαγορεύουν την είσοδο στην χώρα.

Σύμφωνα με τις Αυστραλιανές αρχές, ο Τζόκοβιτς δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα, καθώς είναι ανεμβολίαστος, ενώ επίσης δεν είχε και τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία είναι υποχρεωτικά για την είσοδο στην χώρα.

Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αυστραλία, ο Τζόκοβιτς έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο στο οποίο μένουν 46 μετανάστες, αρκετοί από αυτούς για μια δεκαετία. Στον τοίχο του ξενοδοχείου υπάρχουν ανατριχιαστικά μηνύματα, όπως: «Περάστε εντός, ελεύθερα βασανιστήρια»…

Ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, που ταξίδεψε στην Αυστραλία προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν, έχει στο πλευρό του τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και, φυσικά, τον πατέρα του.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, τόνισε πως: «Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Κατά τα άλλα, ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως τον ξέρουμε όλοι», ενώ ο πατέρας του Τζόκοβιτς έκανε λόγο για… αιχμαλωσία του Νόβακ στην Αυστραλία.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, μιλώντας για το θέμα, τόνισε πως δεν γίνονται εξαιρέσεις στους κανονισμούς, λέγοντας πως: «Η βίζα του κ. Τζόκοβιτς ακυρώθηκε. Οι κανονισμοί, είναι κανονισμοί, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανένας δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Η συνοριακή μας πολιτική παραμένει ισχυρή, ώστε να έχει η Αυστραλία ένα από τα μικρότερα ποσοστά θανάτων σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της Covid-19. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση».

Διαβάστε επίσης

Σάκκαρη: «Δεν έπαιξα καλά»

Σάκκαρη: «Δεν έπαιξα καλά»

Αν και νίκησε τη Ζίντανσεκ, μπαίνοντας με το δεξί στο τουρνουά της Αδελαΐδας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοσή της.