Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξιφασκία: Δύο ασημένια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Κ20

Ξιφασκία: Δύο ασημένια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Κ20
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 - 11:49

Με πολύ καλές εμφανίσεις ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών η αποστολή του Ολυμπιακού, που συνοδεύτηκαν από την κατάκτηση δύο ασημένιων μεταλλίων, στο ατομικό και στο ομαδικό των Νέων Γυναικών. Στην κατηγορία του ατομικού των κοριτσιών, η Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου πέρασε αήττητη από τον όμιλο με 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και κέρδισε την Γιαννακή του Ηλυσιακού με 15-3 στις «32» του θεσμού. Η Καζάκου, και πάλι από την ομάδα του Ηλυσιακού, ήταν η αντίπαλος της Κωνσταντακοπούλου στις «16», με τη νεαρή αθλήτρια του Ολυμπιακού να παίρνει μία δύσκολη, αλλά δίκαιη νίκη με 15-14 και να προκρίνεται στα προημιτελικά. Η Μαυρικάκη της ΑΕΚ ήταν η αντίπαλος της Δέσποινας στην προσπάθεια της να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης και μετά από μια δυνατή αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Κωνσταντακοπούλου κατάφερε να προκριθεί με σκορ 15-12.

Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Τσαούση του Απόλλωνα Βριλησσίων και με μια πειστική εμφάνιση, πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με σκορ 15-7. Στην αναμέτρηση για το χρυσό, η αθλήτρια του Ολυμπιακού, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την Κεφαλά των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, με 15-12 και κατέκτησε με αυτόν τον τρόπο το ασημένιο μετάλλιο. Αργυρώ Τσοκαροπούλου, Χριστίνα Χουζούρη, Αναστασία Φραγκοπούλου και Εβίτα Καβέλη προκρίθηκαν όλες από τους ομίλους τους, όμως ηττήθηκαν στην προσπάθεια τους να περάσουν στις «16», ενώ η Μαριλένα Γαζεπίδη νίκησε τις Ψωφάκη (15-12) και την Αποστολοπούλου (15-9), όμως έπεσε πάνω στην Κεφαλά, με την μετέπειτα πρωταθλήτρια να επικρατεί με 15-7.

Στο ομαδικό ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τις Κωνσταντακοπούλου, Γαζεπίδη, Φραγκοπούλου και Καβέλη και επικράτησε στον προημιτελικό του Παναθηναϊκού με 45-21, παίρνοντας την πρόκριση στον ημιτελικό. Εκεί η «ερυθρόλευκη» τετράδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Απόλλωνα Βριλησσίων και πήραν τη νίκη με 45-37, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη θέση τους στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Στη «μάχη» για το χρυσό τα κορίτσια του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και παρότι πάλεψαν μέχρι τέλους, γνώρισαν την ήττα με 45-38 και ολοκλήρωσαν τις σπουδαίες εμφανίσεις τους καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Στην κατηγορία των Νέων Ανδρών ο Ολυμπιακός συμμετείχε στην κατηγορία του ατομικού με τους Γιώργο Μπαλό και Γιώργο Βελαλή, με τον πρώτο να παίρνει την πρόκριση από τον όμιλο του αλλά να μην καταφέρνει να ξεπεράσει το εμπόδιου του Λεωτόν της ομάδας του Άρη στα νοκ-αουτ και τον δεύτερο να παίρνει τη νίκη στον όμιλο του, αλλά να μην καταφέρνει να προκριθεί στη συνέχεια του θεσμού.

** Η φωτογραφία είναι από το olympiacossfp.gr.

Διαβάστε επίσης